Radnici Siska i Kutine branit će ovo malo industrije što je ostalo u Hrvatskoj!

126

Stožeri za obranu sisačke Rafinerije i Petrokemije na današnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare u Sisku pozvali su na rješavanje problema opstanka Rafinerije nafte Sisak i kutinske Petrokemije na miran i trezven način, no upozorili su kako su spremni i na radikalnije akcije ako bude potrebno.
Radnici Siska i Kutine su ujedinjeni i spremni braniti ovo malo industrije što je u Hrvatskoj ostalo, poručili su čelnici Stožera. Dođe li do sindikalnih akcija nastupit će zajednički i potvrditi radničku solidarnost, istaknuo je Željko Klaus, čelnik kutinskog Stožera te dodao kako im je cilj pridobiti što veću potporu ljudi….

TON 

VEZANE VIJESTI
Ina zatvara sisačku Rafineriju

Klaus je dodao kako su već dobili potporu gradonačelnika Kutine i gradonačelnice Siska te sisačko-moslavačkog župana. U rješavanje problema uključit će i saborske zastupnike s područja županije, a planiraju i sastanak s ministrom gospodarstva, najavio je Klaus.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Koordinator sisačkog Stožera Predrag Sekulić istaknuo je kako ne treba naglašavati koliko su ova dva gospodarska subjekta važna za ovo područje, ali i čitavu Hrvatsku te potvrdio kako će se, za njihovu opstojnost, radnici Rafinerije i Petrokemije zajednički boriti …

TON 

Sekulić je dodao kako je, odlukom INA-e da se u travnju nastavi prerada nafte u Sisku, dobivena jedna bitka, ali se borba mora nastaviti. Iako je privremeno osiguran rad postrojenja za mjesec i pol, Sekulić ističe kako ih brine što će biti dalje budući ne postoje planovi za daljnju preradu…

VEZANE VIJESTI
Sekulić: Kao da kupujete auto, a prodavač s vama dogovara koje dijelove poskidati

TON 

Sekulić je posjetio je kako se MOL 2003. obvezao na modernizaciju obje rafinerije, sisačke i riječke, i širenje tržišta, a činjenica je da svoja tržišta šire samo u susjednim zemljama i kupuju benzinske crpke, dok se naše učestalo gase. Ranije smo u Sisku prerađivali milijun tona nafte na godinu, sada jedva 300 tisuća tona, a nitko nas ne može uvjeriti da je potrošnja goriva u Hrvatskoj smanjena, zaključio je Sekulić.

Najveći problem Petrokemiji, kako je istaknuo Klaus, predstavlja visoka cijena plina…

VEZANE VIJESTI
Prvi u nizu posvjeda radnika sisačke Rafinerije: "Nastavljamo oštrije!"

TON 

Klaus smatra da država može i mora utjecati na cijenu plina, visinu PDV-a za mineralna gnojiva, ali i razvoj domaće poljoprivrede, koja je potrošnju gnojiva u poljoprivrednoj proizvodnji više nego prepolovila. Klaus je dodao kako donošenjem dvije do tri mjere, Petrokemija lako može poslovati s dobiti…

TON

Stožeri za obranu sisačke Rafinerije i kutinske Petrokemije zaključili su kako su u Domovinskom ratu obranili Hrvatsku, a sada nastavljaju borbu za dostojanstven život radnika i pravo na rad.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here