Reakcija gradonačelnika Dumbovića na izjavu župana o Pulmološkom odjelu u Petrinji

222

Darinko Dumbović, gradonačelnik grada Petrinje, reagirao je na najavu Ive Žinića, župana Sisačko-moslavačke županije, o skorašnjem sastanku s Dariom Nakićem, ministrom zdravlja, vezano za prijedlog da pulmološki odjel u Petrinji postane Specijalna bolnica za plućne bolesti.

Gradonačelnik Dumbović navodi: “Moj stav o sudbini plućnog odjela u Petrinji, koji sada djeluje u sklopu Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić” Sisak dobro je poznat građanima Petrinje i Sisačko-moslavačke županije. U više navrata naglašavao sam da je za mene kao gradonačelnika i Petrinjca potpuno neprihvatljiva rasprava u kojoj se gledaju jedino financijski elementi, a zaboravlja na zdravlje građana, kojima zdravstvena zaštita treba biti dostupna na pravi način.

VEZANE VIJESTI
Gradonačelnik Petrinje čestitao Uskrs pravoslavnim vjernicima

Postavljam pitanje nadležnima, od bolnice, županije i ministarstva: je li Petrinja, koja je teško stradala u Domovinskom ratu i još uvijek je područje od posebne državne skrbi, zaslužila da joj se uzme ovaj Odjel. Slušamo o tome da je vukovarska bolnica simbol i da će ostati i opstati unatoč svim financijskim problemima. I treba ostati, ja sam za to. Ali, što je s nama, treba li bolnica u Petrinji, u ovom prostoru čistog i nezagađenog zraka, biti zatvorena?! Bolnica koja ima dugu tradiciju liječenja plućnih bolesti, u županiji koja je na prvom mjestu po broju oboljelih od tuberkuloze?!

VEZANE VIJESTI
Koncertom Jasmina Stavrosa proslavljen Dan Grada Petrinje

Zdravstvena struka naše županije dala je vrlo jasan stav : iako broj oboljelih iz godine u godinu pada, pred zdravstvenim djelatnicima Sisačko-moslavačke županije još je dug put do postignuća u kontroli tuberkuloze koja imaju zemlje zapadne Europe.

Zbog svega navedenog podržavam prijedlog župana Ive Žinića da pulmološki odjel postane Specijalna bolnica za plućne bolesti u Petrinji.”

 

Foto: petrinja.hr

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here