Rekordan broj zaraženih u Sloveniji, premijer sazvao kriznu skupinu

U jednom danu zabilježeno 79 novih slučajeva zaraze koronavirusom

368

U Sloveniji je u utorak potvrđeno 79 novih infekcija koronavirusom, što je najveći dnevni porast u susjednoj državi od početka pandemije.

Ranije su epidemiolozi najveći porast utvrdili 26. ožujka, kada je bio 61 slučaj.

U utorak je znatno premašen maksimalni broj testova provedenih u jednom danu. Nakon što je prošlog tjedna dva puta premašio 1.700, u utorak je provedeno čak 2.560 testova, navodi vlada.

Odnos između broja testova i broja zaraženih sličan je prethodnim danima – u ponedjeljak su u 1.581 testu potvrđena 42 slučaja infekcije, a u petak su epidemiolozi u 1.708 testova potvrdili 43 infekcije novim koronavirusom.

“Najavili smo da će se broj testova povećavati po potrebi”, rekao je vladin glasnogovornik za covid-19 Jelko Kacin. Dodao je da se rekordni broj svakodnevno potvrđenih infekcija može pripisati i normalnom funkcioniranju škola te normalnom tijeku života i gospodarstva.

Premijer Janez Janša sazvao je vladinu kriznu skupinu kako bi se dogovorio o potrebnim mjerama i sustavnom rješenju za suzbijanje širenja virusa i omogućio normalan tijek našeg života, rekao je glasnogovornik vlade Jelko Kacin. Skupina se sastaje u srijedu poslijepodne.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime