Rekordna posjećenost sajma Zeleni tjedan u Berlinu, velik interes za Hrvatsku – zemlju partnera

224
Screenshot: Youtube

Ovog tjedna u Berlinu održava se 85. sajam Zeleni tjedan. To je najveći međunarodni sajam poljoprivrede, hortikulture i prehrambene industrije kojeg posjećuju proizvođači, stručnjaci i ljubitelji domaće i lokalne hrane iz cijelog svijeta.

Na sajmu se ove godine predstavlja više od 1800 izvođača iz 72 zemlje svijeta na 118 200 m2 izložbenog prostora. U prva 3 dana, sajam je posjetilo preko 100.000 ljudi, a do kraja sajma očekuje se broj od 400.000 posjetitelja. Na sajmu radi 10.000 ljudi, a očekuje se da će iz cijele Njemačke stići 2000 buseva s posjetiteljima. Sajam će posjetiti i brojni političari koji će voditi raspravu o klimi i klimatskim promjenama.

Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska gospodarska komora organizirali su predstavljanje Hrvatske i hrvatskih izlagača i postavljanje Hrvatske kao zemlje partnera. Na sajmu se predstavlja pedesetak hrvatskih velikih tvrtki i maih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, kao što su Dukat, Pivac, Podravka, Badel, Atlantic grupa, Gavrilović, Kutjevo, Koestlin, Kraš, Vindija…

Na svečanoj ceremoniji otvaranja premijer Andrej Plenković obratio se 3000 gostiju iz cijelog svijeta, a sutradan je u hrvatskoj hali uručio u ime Hrvatske gradu Berlinu osamdesetogodišnju maslinu kao simbol mira i prijateljstva između dviju država, naglasivši i važnost dugogodišnje tradicije kvalitete maslinovih ulja s hrvatskih prostora.

Kratki video o predstavljanju Hrvatske na sajmu, pogledajte na poveznici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime