U sklopu programa razvoja “cikloturizma” Sisačko-moslavačke županije pet lokacija u županiji krase replike starih bicikala visoke pet metara koje su, osim što oplemenjuju vizuru grada, postale i dio turističke ponude.

U razvoj cikloturizma na području Županije ulaže se oko pola milijuna kuna. Za projekt Razvojne agencije SIMORA-e koji uključuje operativni program razvoja cikloturizma, označavanje ruta, postavljanje biciklističke signalizacije i znakova, solarnih bike stupova, izradu biciklističkih karata, kao i izradu mobilne aplikacije,  Ministarstvo turizma RH osiguralo je 350 tisuća kuna. Svemu tome SIMORA je dodala i postavljanje replika starih bicikala koje su očekivano izazvale zanimanje građana, kaže direktor SIMORA-e Mario Čelan.

VEZANE VIJESTI
Otvoren natječaj za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/cu!

„Puna je upita otkud taj veliki bicikl, tko ga je financirao, zašto je tako velik? Ministarstvo turizma je raspisalo natječaj za izradu projektne dokumentacije Strategije razvoja cikloturizma u svim županijama Hrvatske. Mi smo se kandidirali i dobili sredstva. S ovim velikim biciklom smo htjeli postići da budemo malo drugačiji od ostalih, dali smo tom projektu jednu vrijednost više, jedan turistički proizvod, prepoznatljivi motiv starog bicikla kakvi su se izrađivali  1800-te godine i postavili ga u pet gradova naše županiji. Osim toga, izradili smo i strategiju i sve ostalo predviđeno projektom. Umrežili smo sve naše ciklo rute i objedinili ih u aplikaciju Vision One cikloturizam Sisačko-moslavačke županije. Svi turisti mogu skinuti aplikaciju, pogledati točne rute, ali i pronaći smještaj, ugostiteljske objekte i neke druge turističke sadržaje vezane uz te rute“, rekao je Čelan.

VEZANE VIJESTI
ANKETA Želite li biciklističku infrastrukturu u Petrinji?

SIMORA se može pohvaliti i projektom „Pun ceker – kupujmo lokalno“. Naime, projekt malih trgovina s proizvodima poljoprivrednih proizvođača s područja Sisačko-moslavačke županije, dobitnik je jedne od nagrada „Europskog priznanja za promicanje poduzetništva 2017“.

„Sretni smo i ponosni što je ovaj projekt prepoznat od Europske unije. Kako su sve države članice uključene na taj natječaj, mi smo među 28 projekata bili uključeni kao predstavnici Hrvatske i ušli smo među 10 najboljih projekata EU u 2017. koji se tiču promicanja poduzetništva“, kazao je Čelan.

VEZANE VIJESTI
FOTO Najurnebesnije fotografije iz životinjskog svijeta!

Kroz trgovine „Pun ceker – kupujmo lokalno“, Sisačko moslavačka županija potiče domaće poljoprivredne proizvođače da plasiraju svoje proizvode u trgovinama u Sisku, Popovači, Novskoj i Kutini, a proizvodi se mogu kupovati i u dvadesetak ustanova i ministarstava. Kupcima se nudi više od 800 domaćih artikala i poljoprivrednih proizvoda, a  u projekt je uključeno gotovo 100 proizvođača i OPG-a   s proizvodima vrhunske kvalitete i provjerene ispravnosti.

Foto: Grad Glina, Grad Novska i SIMORA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here