Rezultat utakmice Humanih zvijezda i veterana Banovca oko 10 tisuća prikupljenih kuna

Na stadionu ŠNK Banovac u Glini odigrana humanitarna nogometna utakmica Humanih zvijezda Hrvatske i veterana Banovca, a sav prihod od ulaznica namijenjen je za djecu lošijeg socijalnog statusa glinskog nogometnog kluba i Osnovne škole Glina

2779

Na stadionu ŠNK Banovac u Glini 9. listopada je odigrana humanitarna nogometna utakmica Humanih zvijezda Hrvatske i veterana Banovca, a sav prihod od ulaznica, koje su se prodavale po 20 kuna, namijenjen je za djecu lošijeg socijalnog statusa glinskog nogometnog kluba i Osnovne škole Glina.

Humane zvijezde Hrvatske, čiji su osnivači Zvonimir Boban, Zlatko Mateša, Fabijan Komljenović i Branko Tušek, djeluju 15 godina, a u tom vremenu kroz udrugu je prošlo jako puno ljudi iz sporta i politike te s estrade, pjevača i glumaca. Financiraju se isključivo vlastitim sredstvima jer im je cilj pomoći onima kojima je to potrebno, stoga se rado odazivaju na sve pozive i uvijek s veseljem dolaze na ovakve utakmice upravo tamo gdje su potrebni, istaknuo je uoči utakmice predsjednik udruge Branko Tušek.

„Ovo nam je 125 humanitarna utakmica. Radimo i aktivno djelujemo 15 godina, prvenstveno za djecu s poteškoćama u razvoju, bolesnu djecu, djecu slabijeg socijalnog statusa. Posebno mi je drago što smo u Glini jer smo prvi put ovdje. No moram nešto reći, kad smo igrali utakmice, nikad nije padala kiša, uvijek je lijepo vrijeme, tako je i danas. Zadovoljstvo nam je biti ovdje i vjerujem da ćemo dati svoj skromni doprinos upravo za djecu. Danas ovdje neće biti pobjednika jer su danas ovdje svi pobjednici, oni na travnjaku i oni na tribinama i to je najveća vrijednost ove utakmice“, kazao je Tušek.

Među Humanim zvijezdama u Glinu je stigao i poznati pjevač Amir Kazić Leo koji već godinama amaterski igra nogomet i aktivno sudjeluje s velikim nogometnim zvijezdama u brojnim humanitarnima akcijama, a jedna od nogometnih zvijezda koja je zaigrala na humanitarnoj utakmici u Glini bio je i legendarni nogometaš Branko Strupar.

VEZANE VIJESTI
Sisačkoj bolnici novi CT uređaj vrijedan četiri milijuna kuna

„Uvijek je zadovoljstvo priključiti se jednoj ovakvoj humanitarnoj akciji. Rezultat je najmanje bitan, bitno je skupiti sredstva i da su, nakon utakmice, svi zadovoljni i zdravi, da se nitko ne ozlijedi. Koliko god se i mi borili sa zdravljem, jer sve te godine profesionalne karijere s vremenom dolaze na naplatu, nama je zadovoljstvo doći i ja osobno uvijek imam jedno posebno zadovoljstvo kada mogu sudjelovati na takvoj akciji“, istaknuo je Strupar.

 

S Humanim zvijezdama zaigrali su i sisačko – moslavački župan Ivo Žinić te njegov zamjenik Ivan Celjak. Žinić je kazao kako je njegova ljubav mali nogomet, no zbog godina i prirode posla, nije ga u mogućnosti toliko često zaigrati. Ipak, ovakve su utakmice posebne prigode koje se ne propuštaju.

„Ovo je jedna prekrasna humanitarna akcija i ja se zahvaljujem organizatorima, Humanim zvijezdama, ljudima širokog srca, velikim sportašima i ljudima koji nakon završetka svoje sportske karijere, glumcima i pjevačima koji nastupaju za Humane zvijezde što nastoje pomoći upravo onima kojima je to najpotrebnije. Danas ovdje u Glini ova humanitarna utakmica između veterana Banovcu i Humanih zvijezda, upravo u godini kada Banovac slavi 105 godina postojanja kluba, je prigoda da prikupimo određena sredstva i pomognemo onima koji su slabijeg imovinskog stanja,  ali i djeci s poteškoćama“, rekao je Žinić.

Humanitarnu utakmicu organizirale su Humane zvijezde Hrvatske, ŠNK Banovac, Sisačko-moslavačka županija, Grad Glina i Zajednica sportskih udruga grada Gline,  a posebno zadovoljstvo njenim odigravanjem izrazio je glinski gradonačelnik  Stjepan Kostanjević.

„Budući da Humane zvijezde održavaju ovakve utakmice diljem lijepe naše, i ne samo lijepe naše nego i po drugim državama, došlo je do suradnje kojom nastojimo pomoći djeci slabijeg socijalnog statusa. Zahvaljujem Humanim zvijezdama i našem Banovcu što su našli vremena za ovu jednu lijepu gestu u gradu Glini. Mi kao Grad potpomažemo takve akcije, pomogli smo i ovu. Poslužilo nas je i vrijeme i nadamo se da ćemo svi uživati u jednoj lijepoj humanitarnoj utakmici“, kazao je uoči utakmice Kostanjević.

VEZANE VIJESTI
U Hađeru proslavili Dan državnosti i dan svog naselja

A među onima koji su uživali u ovoj utakmici bio je i Krešimir Šamija, zamjenik državne tajnice za sport Janice Kostelić.

„Središnji državni ured za sport u zadnje je dvije godine intenzivirao akcije vezane uz razne natječaje pa je tako prvi put ove godine iz Europskog socijalnog fonda osigurano za početak 50 milijuna kuna za djecu u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti i za sport osoba s invaliditetom. Veseli nas što je Zajednica sportskih udruga grada Gline dobila sredstva za dva projekta, jedan iz Europskog socijalnog fonda u iznosu više od pola milijuna kuna te jedan na temelju natječaja Središnjeg državnog ureda za sport za poticanje lokalnog sporta u iznosu od 120 tisuća kuna. Takvi projekti imaju za cilj da sve sredine, a ne samo najveći gradovi u Republici Hrvatskoj, mogu kvalitetno razvijati sport, da sport bude sredstvo socijalnog uključivanja svih skupina i da poruka bude da bi se svi trebali baviti sportom zbog zdravlja, socijalnog uključivanja i svih drugih dobrobiti koje sport ima za društvo“, poručio je Šamija.

Dodajmo na kraju kako su veterani Banovca pobijedili Humane zvijezde rezultatom 4 : 3, no pobjednici su svi koji su sudjelovali u ovoj humanitarnoj akciji u kojoj je konačni rezultat bio oko 10 tisuća kuna, koliko je prikupljeno za djecu lošijeg socijalnog statusa ŠNK Banovca i Osnovne škole Glina.


Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here