SAD će uskoro dopustiti ulazak stranih državljana, ali samo cijepljenih

Restrikcije ulaska u SAD na snazi su od ožujka 2020. godine

181

Bijela kuća objavila je u ponedjeljak da će se od 8. studenoga dopustiti ulazak potpuno cijepljenih inozemnih državljana u SAD.

Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) je prošli tjedan kazao da će SAD priznavati cjepiva koja su odobrili američki regulatori ili Svjetska zdravstvena organizacija.

Inozemni državljani će prije leta morati pokazati dokaz o cijepljenju i negativan test na covid-19, piše agencija Reuters. Oni koji ulaze u SAD kopnom neće morati pokazati negativan test.

Restrikcije ulaska u SAD na snazi su od ožujka 2020. godine zbog pandemije covida-19.

Prvo su u siječnju te godine uvedene restrikcije dolaska zračnim putem iz Kine, a potom su proširene i na druge države.

SAD kasni za velikim brojem drugih država koje su ukinule takva ograničenja, a američki saveznici su pozdravili ovu novu odluku.

Američka ograničenja zabranjivala su dolaske iz većine svijeta, ne dopuštajući desecima tisuća inozemnih državljana s obiteljima ili poslovnim odnosima u SAD-u da stignu na američki teritorij.

Bijela kuća je u utorak objavila da će početkom studenoga ukinuti ograničenja na kopnenim granicama s Kanadom i Meksikom za potpuno cijepljene.

Necijepljenima se i dalje zabranjuje ulazak u SAD iz te dvije države putem kopna. Kanada pak još od 9. kolovoza dopušta ulazak američkih cijepljenih državljana.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime