Krafne, kava i sendvič s piletinom dio su proizvoda koji su prvi put u Sjedinjenim Državama dostavljeni na kućnu adresu pomoću civilnih bespilotnih letjelica, nakon odobrenja uprave za zrakoplovstvo, priopćila je u petak razvojna tvrtka koja je konstruirala letjelicu.

Dostava koju je za trgovački lanac 7-Eleven obavio dron tvrtke Flirtey dogodila se Renu, u Nevadi, u SAD-u. Pošiljka, u kojoj mogu biti hladni i topli proizvodi, bila je namijenjena jednoj obitelji.

“Presretni smo što 7-Eleven, najveći trgovački lanac u svijetu, uvodi nove tehnologije i surađuje s nama u Flirteyju kako bi dostava bespilotnim letjelicama postala stvarnost za kupce diljem svijeta”, komentirao je Matt Sweeny, glavni direktor razvojne tvrtke. “Ovo je tek početak naše suradnje sa 7-Elevenom”.

“Ovo je prvi put da jedan distributer surađuje s tvrtkom za dostavu pomoću bespilotnih letjelica na prijevozu prehrambenih proizvoda od trgovine do kućnog praga”, dodao je. “Planiramo ubuduće osigurati dostavu svih proizvoda iz trgovine za nekoliko minuta”.

https://www.youtube.com/watch?v=PICTaPggjH4

Na dostavi dronovima rade i drugi trgovci poput velike tvrtke za internetsku prodaju Amazona.

Flirtey radi i na konstruiranju dronova koji će dopremati pomoćnu opremu o okviru humanitarnih operacija.

Američka savezna agencija za zrakoplovstvo (FAA) izmijenila je ove godine svoje propise kako bi omogućila korištenje bespilotnih letjelica u poslovnu svrhu.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime