SAMOBOR Novo sanitetsko vozilo prilagođeno osobama s invaliditetom

Prvo takvo vozilo u Zagrebačkoj županiji

86

Ispred ispostave Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije u Samoboru održana je primopredaja novog sanitetskog vozila za osobe s invaliditetom.

U ime Zagrebačke županije ključeve je uručio župan Stjepan Kožić.

„Kako bismo poboljšali kvalitetu života osoba s invaliditetom, Zagrebačka županija je investirala u jedno specijalno vozilo za sanitetski prijevoz čime bismo omogućili i poboljšali medicinsku skrb, posebno za ovo područje Samobora, Svete Nedelje i općine Stupnik. To je prvo takvo vozilo u našem Zavodu za hitnu medicinu. Nadam se da će prema potrebama s terena Županija proširiti nabavku ovakvih vozila za druga područja.“

Župan je podsjetio da je u proteklih sedam godina za sanitet i hitnu nabavljeno 79 vozila za što je Županija uložila više od 27 milijuna kuna.

Gradonačelnica Grada Samobora Petra Škrobot zahvalila je županu na novom vozilu:

„Moram istaknuti kako je izrazito dobra suradnja sa Zagrebačkom županijom. Župan tu zaista puno doprinosi. U planu je niz projekata u suradnji sa Županijom. Grad Samobor će se gdje god može uključiti u financiranje bilo dodatnih timova, bilo nekih usluga, ne samo u sklopu Hitne medicine, već i Doma zdravlja, što smo već uvrstili u Rebalans.“

Zagrebačka županija je za novo vozilo odvojila više od 530.000 kuna, naglasio je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik:

„Što mi kao Zavod ne bismo nikako mogli sami isfinancirati, obzirom na uvjete i poslovanje u kojima radimo. Dugi niz godina i župan i Skupština i mi pokušavamo da Samobor, Sveta Nedelja i Stupnik dobiju one timove koji im po veličini pripadaju. Danas imamo ugovoreno s HZZ-om pet timova T1.

S druge strane, cijena goriva koju mi dobivamo za sanitetski prijevoz po vozilu je 1,50 kuna po kilometru kao što je bila 2014. godine. Dakle, što više radimo, stvaramo si sve veći gubitak.“

Gajnik je zahvalio Županiji na dosadašnjoj suradnji te izrazio nadu da vozilo nije posljednje koje će Zavod u narednom razdoblju dobiti.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime