Savjesni Novljanin predao veću količinu oružja

Iz policije napominju kako se oružje može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak

335
PU sisačko - moslavačka

U četvrtak, 22. listopada, na Trgu dr. Franje Tuđmana u Novskoj, policijski službenici su u suradnji s djelatnicima Civilne zaštite proveli Nacionalnu kampanju “Manje oružja, manje tragedija”, izvijestila je danas PU sisačko – moslavačka.

Tijekom provođenja kampanje savjesni građanin obavijestio je policijske službenike da ima namjeru dragovoljno predati veću količinu oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava, što je i učinio.

Predao je jednu automatsku pušku, dvije granate i 1797 komada raznog streljiva koje je preuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu.

PU sisačko – moslavačka

Iz policije napominju kako se oružje može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 svi građani mogu dobiti informacije vezane za dragovoljnu predaju, a na broj policije 192 ili 112 mogu dojaviti informacije o ostavljenom ili pronađenom oružju, odnosno pozvati za anonimnu predaju oružja. Policija jamči potpunu anonimnost i neodgovornost građana u slučaju takve prijave.

PU sisačko – moslavačka

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: 
– automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.

Policija posebno skreće pozornost građanima da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje, već da ukoliko žele predati oružje o tome obavijeste policiju.

“Nemojte takve predmete ostavljati bez nadzora ili ih ostavljati u šumi, na poljoprivrednim zemljištima, u kanalima, a posebice ne u blizini dječjih igrališta ili autobusnih stajališta i sličnim mjestima gdje se kreću ili zadržavaju djeca i odrasle osobe”, poručuju iz policije.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime