SDP-ova humanitarna akcija potpore Zakladi Ana Rukavina

303

Humanitarna prodaja tulipana, najdražeg cvijeta Ane Rukavine, kao potpora njezinoj zakladi, održana je u subotu u organizaciji SDP-ovog Socijaldemokratskog foruma žena na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, a u akciji su sudjelovali i ministri Mirando Mrsić i Gordan Maras te SDP-ovi saborski zastupnici.

Humanitarnom akcijom “Omiljeni cvijet Ane Rukavine” podupire se rad Zaklade Ana Rukavina na prikupljanju uzoraka za Registar dobrovoljnih davatelja krvotvornih matičnih stanica.

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić rekao je novinarima kako se ona održava u duhu Uskrsa, koji je praznik nade i vjere u dobro. “Kada imate smrtonosnu bolest, drugačija razmišljate nego kad ste zdravi, stoga i naše tradicionalne akcije idu za time ne samo da skupimo sredstva za Zakladu Ana Rukavina, nego i da pokažemo kako postoji nada i vjera da se stvari mogu pokrenuti. To je Ana Rukavina svojim pismom i svime što je napravila i dokazala”, rekao je Mrsić.

Zaklada omogućava funkcioniranje hrvatskog registra dobrovoljnih davatelja, a 44 donora su pomogla pacijentima u Hrvatskoj i svijetu. Ove godine smo prvi puta poslali mladog stručnjaka iz Hrvatske na godinu dana studijskog boravka u SAD gdje će usavršiti znanja o leukemiji i limfomu. To je ona treća faza Zaklade koju smo najavljivali, to postaje “jedan mali Alfred Nobel u Hrvatskoj” rekao je Mrsić i istaknuo da će, dok bude zakladnog kapitala, mladi stručnjaci ići u svijet na usavršavanje.

SDP-ova saborska zastupnica Gordana Sobol rekla je kako i ove godine očekuje da će se akcijom prikupiti, kao i prošle, oko 70.000 kuna.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras rekao je kako je SDP-ov forum žena organizirao akciju u više od 60 hrvatskih gradova već tradicionalno, petu godinu zaredom.

Upitan o otpremnini predsjednika Uprave HBOR-a Vladimira Kristijana, Maras je rekao kako o njegovom ugovoru o radu treba pitati predsjednika Nadzornog odbora HBOR-a Borisa Lalovca koji ga je i potpisao. To nije u nadležnosti Nadzornog odbora nego njegovog predsjednika, rekao je Maras.

“Apsolutno se slažem kako je neprimjereno da netko za manje od godinu dana rada dobije puni iznos otpremnine, no očito da je ta odredba ostala od prije”, dodao je Maras.(Hina)

Foto: FaH

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime