VIDEO – Sela se sjećaju svog Filipa Šnihura

1329

U naselju Sela nedaleko Siska u organizaciji mjesnih udruga obilježen je blagdan sv. Marije Magdalene, nebeske zaštitnice ovog mjesta. ŠNK Hajduk Sela organizirao je turnir u malom nogometu, a DVD Sela 4. memorijalne vatrogasne sportske igre „Filip Šnihur“, nazvane po prerano preminulom mladom članu društva. Položeni su vijenci i zapaljene svijeće na grob Filipa Šnihura, a zatim je uslijedio sportski program kojega je predstavio zapovjednik DVD-a Sela Ivica Capek: “To su discipline koje nisu standardne vatrogasne, jer standardne imamo na vatrogasnim natjecanjima. Riječ je o trčanju u vreći, vodonoša s ljestvama, vatrogasna alka, retrousisni vod i što se još sjetio glavni sudac.”

Na memorijalnim igrama nastupilo je pet ekipa, koje je došao podržati i zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak: “Sisačko-moslavačka županija je podržala organizaciju obilježavanja blagdana svete Marije Magdalene i sav sportski sadržaj koji će se odvijati u njegovom povodu. Primarna zadaća DVD-a Sela je zaštita života ljudi i imovine, no oni su jedan od nositelja društvenog života u Selima, privlače mještane, uključuju mlade ljude u svoj rad i na taj način tjesnije povezuju mještane s mjestom u kojem su rođeni s mjestom u kojem žive.”

To i je jedan od zadataka organizacija civilnog društva koja djeluju na području Sisačko-moslavačke županije, zaključio je Celjak.

Rezultati:

1. DVD Greda
2. DVD Sela
3. DVD Mladost Sisak
4. DVD Strmec Bukevski
5. DVD Hrastovica
Nakon uručivanja nagrada zajedničko druženje je nastavljeno uz bogat zabavno-glazbeni program.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime