Sisak – Dan policije i blagdan sv. Mihovila

268

Povodom Dana policije i blagdana zaštitnika policajaca sv. Mihovila, 27. rujna, u prostorijama Interventne policije u Sisku održan je tradicionalni svečani prijem.

Čestitajući kolegicama i kolegama Dan policije i blagdan sv. Mihovila, načelnik PU sisačko-moslavačke Luka Pešut pohvalio je dosadašnji rad policije i naglasio kako se u idućoj godini planira započeti s adaptacijom policijskih postaja:
“Osvrtom i analizom u proteklih godinu dana, od kada sam postao načelnik ove policijske uprave, zadovoljan sam postignutim rezultatima i ostvarenim zadanim ciljevima, posebno otkrivenosti i suzbijanju kriminaliteta, zapljeni krijumčarene robe te održavanju povoljnog stanja reda i mira u cijeloj županiji. Uspješno se nosimo sa izazovima koji su sa sobom donijeli migrantsku krizu. S dostatnim brojem policijskih službenika i kvalitetnom opremom na najugroženijim dijelovima granice, svakodnevno pojačano provodimo mjere sprečavanja nezakonitih prijelaza državne granice i sprečavanja nezakonitih migracija.”

VEZANE VIJESTI
Dimili meso pa izazvali požare

 

Fotografija FotoBanovina.

Čestitku je povodom njihovog dana svim policajcima uputio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić izrazivši zadovoljstvo dobrom suradnjom, ali i dobrim pokazateljima sigurnosti na prostoru PU sisačko-moslavačke: “U protekloj godini ova Policijska uprava napravila je čitav niz kvalitetnih rezultata po pitanju suzbijanja kriminaliteta. Prije nekoliko dana pokrenuli smo civilnu inicijativu, koju ćemo zajednički s policijom provesti kako bismo smanjili smrtnost na našim cestama.”

 

Fotografija FotoBanovina.

Obilježavanje je nastavljeno na Gradskom groblju Viktorovac gdje su, uz obitelji poginulih, umrlih i nestalih hrvatskih redarstvenika, brojna izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće, a zajedničku je molitvu kod Središnjeg križa predvodio don Ivo Borić, kapelan Kapelanije sv. Kvirina u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj. U sisačkoj katedrali služena je Sveta misa zadušnica za sve poginule, nestale i umrle pripadnike Policijske uprave sisačko-moslavačke.

VEZANE VIJESTI
Požar staje na novljanskom području

Fotografija FotoBanovina.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here