SISAK Građani oslobođeni plaćanja vrtića, odgoda plaćanja komunalnih naknada

753
Foto: GO HDZ Sisak

Gradska organizacija HDZ-a grada Siska uputila je prijedlog mjera Gradskom vijeću za vrijeme epidemije koronavirusa.

“Pojava epidemije koronavirusa Covid-19 u Republici Hrvatskoj i našem gradu ostavit će ekonomske posljedice na naše sugrađane i gospodarstvo”, napisao je predsjednik organizacije Ivan Celjak u prijedlogu.

“U cilju ublažavanja navedenih posljedica predlažemo hitno sazivanje sjednice Gradskog vijeća uz pomoć informacijsko komunikacijskih tehnologija, da na pouzdan i siguran način, sukladno Poslovniku, donesemo mjere koje bi pomogle sugrađanima, te tvrtkama i obrtnicima olakšale poslovanje”, nadodao je.

Evo koje mjere predlažu:

  1. Plaćanje komunalne naknade odgađa se za mjesec dana za građane i poduzetnike, a po potrebi i dulje bez naplate kamata.
  2. Zakupcima poslovnih prostora u vlasništvu Grada Siska odgađa se plaćanje zakupa na mjesec dana, a po potrebi i dulje bez naplate kamata.
  3. Odgađa se plaćanje prireza za poduzetnike na mjesec dana, a po potrebi i dulje bez naplate kamata.
  4. Oslobađanje roditelja plaćanja dječjeg vrtića u cijelosti, ne samo u razmjernom dijelu, dok god djeca ne mogu pohađati vrtić zbog epidemije koronavirusa.

Mjere koje predlažu odnose se na prvih mjesec dana pojave koronavirusa, a moguće je i produljenje ako će za to biti potrebe.

“Ovo je vrijeme koje ne smije biti obilježeno stranačkim prepucavanjima već vrijeme u kojem se na konstruktivan način moraju donijeti hitna rješenja. Jer posljedice ovoga što prolazimo danas, osjetit će se na gospodarstvu već od idućeg mjeseca”, upozorio je Celjak.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime