SISAK I ove godine sudjeluje u akciji Zelena čistka

661

U subotu, 21. rujna 2019. godine održat će se akcija Zelena čistka u Sisku.

Grad Sisak pridružit će se i ove godine nacionalnoj kampanji Zelena čistka kojoj je cilj podizanje svijesti građana Republike Hrvatske o njihovoj ulozi u stvaranju i načinu odlaganja otpada.  U Sisku će se čistiti prostor od Tehničke škole Sisak do vojnog kompleksa Barutana Sisak kako bi se na tom području napravila pješačka staza.

Okupljanje je u 10 sati iza Tehničke škole Sisak. Za čišćenje će za sve biti dostupne rukavice. Pozivaju se građani i građanke svih dobnih skupina grada Siska da se uključe u akciju kako bi pridonijeli čišćem okolišu.

VEZANE VIJESTI
Sadnja hrasta lužnjaka i akcija čišćenja povodom Svjetskog dana šuma

Inače, World Cleanup Day započinje 21. rujna 2019. godine u 10 sati u Novom Zelandu, a s izlaskom Sunca u svakoj vremenskoj zoni volonteri će prenositi zeleni val u svojim zemljama i pokazati u kakvom svijetu žele živjeti.

Akcija će obuhvatiti sve 24 vremenske zone i završiti 36 sati kasnije na Havajima. Hrvatska je dio globalne priče i ovoj akciji će se pridružiti putem Zelene čistke, a kako bi aktivnim pristupom rješavanja problema pridonijeli čišćem svijetu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here