Sisak: policija pojačava nadzor prometa

415

Zbog negativnog trenda u broju prometnih nesreća, te broju poginulih osoba u njima, sisačko-moslavačka Policijska uprava najavila je u četvrtak da pokreće akciju pojačanog nadzora prometa, s posebnim težištem na kontrolu brzine i alkoholiziranosti vozača.

Ove je godine na području Sisačko-moslavačke županije u 11 prometnih nesreća poginulo 13 osoba, dvije osobe više nego u istom razdoblju prošle godine. U tim je nesrećama smrtno stradalo osam vozača, četiri putnika i jedna pješakinja.

Svaka treća nesreća dogodila se zbog neprilagođene brzine, a u svakoj petoj nesreći jedan od sudionika je bio pod utjecajem alkohola. Zabrinjava što je među sudionicima nesreća i sve veći broj mladih vozača

VEZANE VIJESTI
SMŽ Nema novih slučajeva, jedan pacijent ozdravio

Tome u prilog govori i posljednji primjer. Noćas su u Radićevoj ulici u Sisku policajci zaustavili osobni automobil sisačke registracije kojim je pod utjecajem alkohola od čak 2,51 promila upravljao 24-godišnjak. Tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas, vozilo nije bilo tehnički ispravno, a kako je vozač iskazivao namjeru da nastavi vožnju, izdana mu je naredba o smještaju u posebnu prostoriju policijske postaje do otriježnjenja. Zbog počinjenih prometnih prekršaja 24-godišnjak je prijavljen po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

VEZANE VIJESTI
Policija uhvatila muškarca koji je u Sisku oštetio automatsku rampu kod tržnice

Izvor: Hina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here