SISAK: U prometu zatečen s 1,73 promila

Noćas, 27. ožujka oko 2.20 sati u Zagrebačkoj ulici u Sisku, zaustavljen je 20-godišnjak...

484

Noćas, 27. ožujka oko 2.20 sati u Zagrebačkoj ulici u Sisku, zaustavljen je 20-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,73 promila upravljao osobnim automobilom sisačkih registracija. Kako je postojala opasnost da će nastaviti s vožnjom, do otriježnjenja mu je određeno zadržavanje u posebnoj prostoriji policijske postaje. Protiv njega će nadležnom sudu biti podnijet optužni prijedlog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Na autocesti A-3 provedena akcija u prometu

U utorak, 26. ožujka od 9 do 13 sati, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su na autocesti A-3 proveli akciju usmjerenu na nadzor brzine kretanja vozila. Brzina je mjerena uređajem marke „Fama laser III“.

Sankcionirano je 38 vozača koji se nisu pridržavali ograničenja brzine i to 32 vozača za prekršaje vožnje od 10-30 km/h veće od dopuštene, te šest vozača za prekršaje vožnje brzinom od 30-50 km/h veće od dopuštene. Najveća utvrđena brzina tijekom akcije bio je 191 km/h, a izmjerena je za osobni automobil Honda zagrebačkih registracija kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski državljanin.

Tijekom trajanja akcije policijski službenici su utvrdili i šest prekršaja nepoštivanja prometnog znaka, dva prekršaja nekorištenja svjetala, te jedan prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime