SISAK Započeli radovi na Regionalnom centru kompetentnosti iz područja elektrotehnike i računarstva

Na 5.000 četvornih metara bit će smješteni praktikumi za robotiku, gaming, multimedijalna kongresna dvorana, audio i video studio, restoran, hostel...

140

U Sisku je započela obnova Domobranske vojarne, čijom će se prenamjenom do kraja iduće godine urediti i opremiti Regionalni centar kompetentnosti iz područja elektrotehnike i računarstva u sastavu Tehničke škole Sisak.

Radove je obišao sisačko-moslavački župan Ivan Celjak:

“U prvoj fazi bit će obavljena rekonstrukcija objekta u vrijednosti 40 milijuna kuna, a nakon toga će početi prenamjena objekta. Na 5.000 četvornih metara bit će smješteni praktikumi za robotiku, gaming, multimedijalna kongresna dvorana, audio i video studio, restoran, hostel za pedesetak gostujućih učenika ili predavača i drugi nužni prostori. Ovdje će biti smještena i najsuvremenija oprema, koja je dobrim dijelom već nabavljena.”

Učenici će ovdje stjecati znanja i vještine kojima će nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja biti konkurentni na tržištu rada. Nastavak projekta predstavljat će ustrojavanje Poduzetničkog centra u Sisku, čime će se zaokružiti sustav obrazovanja i unapređenja poduzetništva, istaknuo je Celjak.

Glavni inženjer gradilišta Tomislav Kovač naglasio je da je riječ o velikom izazovu:

“Objekt je u dosta lošem stanju. Povremeno se dogodi potres pa nas rastrese, ali navikli smo na to. Za sada se držimo terminskih planova i nadamo se da ćemo sve zadovoljiti u rokovima, kako bude investicijom i traženo.”

Ne bude li većih nepoznanica, konstruktivna obnova trebali bi završiti do kraja ove godine, a zatim će uslijediti natječaj za temeljitu obnovu, koja bi trebala biti završena do kraja iduće godine, rekao je Kovač.

Ravnatelj Tehničke škole Davor Malović poručio je kako je riječ o projektu koji školi znači sve:

“Znači novi prostor za rad, modernu opremu, nove kurikulume. Kao škola radimo nova zanimanja. Što se tiče kvalitete i opreme i kurikuluma, na europskom nivou.”

Malović je dodao kako je uvođenjem obrazovanja za neka nova zanimanja poraslo i zanimanje učenika za upis pa su slobodna još samo četiri upisna mjesta.

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime