Siščani prosvjeduju protiv opasnog otpada, dolazak najavili političari

42

Građanska inicijativa Siščani ne žele biti Smetlišćani sutra će, subotu 4. svibnja, održati prosvjed protiv najave izgradnje postrojenja Rijekatanka u Južnoj industrijskoj zoni, u naselju Pračno, a koja je zbog nepodnošljivog smrada otjerana iz Rijeke te preseljenje tvrtke za zbrinjavanje medicinskog otpada Remondis Medison u Sisak, a koja je zbog nepoštivanja propisa izgubila privremenu dozvolu za rad te su morali napustiti Jastrebarsko.

Prosvjed pod nazivom 5 do 12, NE opasnom otpadu u gradu Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji održat će se u pješačkoj zoni u Sisku u 5 do 12.

VEZANE VIJESTI
Potpisan Sporazum o suradnji pri uspostavi i radu veteranskog centra u Petrinji

Prosvjed je osmišljen kao građanski, miran i ekološki skup u svrhu osvješćivanja građana Siska i županije Sisačko-moslavačke o postojećim i nadolazećim ekološkim problemima vezanim uz sve većem gomilanje tvrtki koje se bave gospodarenjem opasnim i neopasnim otpadima kako u Sisku tako i u ostalim gradovima i mjestima županije. Kao građani pitamo se jesmo li možda nekim (tajnim) planom određeni kao mjesto budućih odlagališta, skladišta i spalionica otpada ili je 28 tvrtki koje gospodare otpadom samo u gradu Sisku puka slučajnost?

Na prosvjedu će govoriti predstavnice inicijative Siščani ne žele biti Smetlišćani: dr. Katarina Miškulin, Snježana Sužnjević Vago, Martina Špišić, Mirjana Malogorski te gošće inicijative:
Predstavnica udruge ZaTo iz Topolovca, prof. Irena Balen Gorišek
Predstavnica Stožera za obranu od nuklearnog otpada općine Dvor, Anita Kolarec.

VEZANE VIJESTI
Veliki humanitarni koncert u Sisku!

Prosvjednike će podržati i petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović, a svoj dolazak na prosvjed je najavio Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik saborskog odbora za zaštitu okoliša i prirode.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here