Sjajan uspjeh mladih sisačkih hrvača

443

Stefan Zečević, Pavel Puklavec, Mateo Kodrić i Matija Crnković, mladi su sisački hrvači koji su kao članovi hrvatske kadetske reprezentacije, uzrast do 17 godina, na Mediteranskom prvenstvu osvojili ekipno prvo mjesto. Natjecanje je održano proteklog vikenda u Madridu, a najviše reprezentativaca dao je upravo Hrvački klub Sisak. Danas ih je, zajedno s njihovim trenerom Goranom Plavecom, primila i sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja im je čestitala na ovom sjajnom uspjehu.
-Moji suradnici i ja ponosni smo na činjenicu da imamo hrvačke reprezentativce i što ostvarujete iznimne rezultate. Upravo iz tog razloga, Grad Sisak će u potpunosti snositi troškove za naše sisačke reprezentativce koji će nastupiti na Europskom i Svjetskom prvenstvu. Vaš rezultat je dokaz da za vrhunski rezultat nije presudan novac nego entuzijazam roditelja i trenera i vas natjecatelja – rekla je gradonačelnica.
Mateo Kodrić prenio je dojmove s natjecanja i Madrida.
-Do ovih rezultata smo došli treniranjem i trudom. Rezultati su jako dobri i vrhunski smo odradili natjecanje. Najjači dojam u Madridu ostavio je na nas stadion Santiago Bernabeu – kaže Mateo.
Inače, Mateo je osvojio srebrnu medalju kao i Stefan Zečević, Pavel Puklavec osvojio je brončanu medalju, a Matija Crnković bio je četvrti.
Njihov trener Goran Plavec kaže kako su ovi rezultati logičan slijed događaja u natrag nekoliko godina.
-Zajedno treniramo već pet do šest godina, zajedno smo od njihove 13 godine. Otkako treniraju u svojim su uzrastima bili prvaci u svojim kategorijama. Ove su godine osvajali državne medalje, a Mateo je u svojoj kategoriji prvak Hrvatske. Moram reći kako bez njihovih roditelja sve ovo ne bi bilo moguće, oni su doista najveća potpora. Zadovoljni smo dvoranom i terminima – istaknuo je Plavec.

www.sisak.hr

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime