Sjećanje na pirotehničara Marina Beretina, poginulog u Kotar šumi

348

Danas je u Kotar šumi pokraj Petrinje upriličeno sjećanje na poginulog Marina Beretina. Život je izgubio radeći kao pirotehničar na razminiranju Kotar šume 23. kolovoza 2009. godine.

Prije sedam godina u minskom polju na radilištu u Kotar šumi smrtno je stradao pirotehničar Marin Beretin, rođen 1975. godine.  Nesreća se dogodila kada je pipalicom dotaknuo odskočnu minu PROM-1, jednu od najopasnijih mina koja je postavljana po brojnim crtama bojišnice u Hrvatskoj. Tako i u Kotar šumi, i danas iznimno zagađenoj minama.

VEZANE VIJESTI
Hoće li Hrvatska za 8 godina biti bez mina

Pokojni Marin iz mjesta Radovin pokraj Zadra, nakon Domovinskog rata u kojem je sudjelovao kao pripadnik Specijalne jedinice policije Zadar, od 2002. godine radio je kao pirotehničar u nekoliko pravnih osoba ovlaštenih za obavljanje poslova razminiranja.

Svake godine, pa tako i ove, u organizaciji dubrovačke tvrtke HEKSOGEN, posljednjeg poslodavca pokojnog Beretina, u Kotar šumi, uz spomen obilježje na samom mjestu pogibije, okupila se rodbina te brojni suborci, kolege i prijatelji pokojnog Marina Beretina. Uz zajedničku molitvu, u znak sjećanja položeni su i vijenci te zapaljene svijeće.

VEZANE VIJESTI
Napreduje razminiranje petrinjske "šume smrti"

Obilježavanju 7. obljetnice pogibije ovog pirotehničara nazočilo je i izaslanstvo Grada Petrinje na čelu s gradonačelnikom Darinkom Dumbovićem.  „Najteže je doći do spomenika koji označava gubitak onog najvrijednijeg – nečijeg života“, kaže Dumbović i nastavlja:

I upravo tim ljudima moramo iskazati poštovanje.

Za pokojnog Marina Beretina njegovi kolege kažu da je bio vedar, pun života i marljiv. Iza sebe je ostavio malodobnog sinčića.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here