Sjekirom razbijao staklo na vratima trgovina i kiosku- cilj mu bile cigarete, piće i novac

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

133
Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje pet kaznenih djela teške krađe provaljivanjem.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je, kako je osumnjičeni od 19. travnja 2020. do 24. studenoga 2021. godine na području Trešnjevke, s ciljem protupravnog prisvajanja tuđe pokretne stvari u noćnim satima, došao do kioska u Ulici Josipa Hatzea, odnosno do tri trgovine koje se nalaze u ulicama Andrije Žaje i Ozaljskoj, dok je u jednoj od trgovina u Ulici Andrije Žaje dva puta provalio, gdje je pomoću sjekire razbio ulazna vrata da bi kroz nastali otvor ušao u prostor. U provalama je otuđivao najčešće cigarete različitih proizvođača, dok je u jednoj provali iz trgovine uz cigarete otuđio i 10 butelja vina te u drugoj trgovini uz cigarete je otuđio i novac, navode iz Policijske uprave zagrebačke.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima je točno neutvrđena, veća od 15.000 kuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime