Skupština SMŽ – dužnosti predsjednika razrješen Željko Soldo, nova predsjednica Ivanka Roksandić

1879

Nakon što im to krajem prošle godine nije uspjelo, županijski su vijećnici predvođeni HDZ-om na današnjoj sjednici Županijske skupštine razriješili dužnosti predsjednika skupštine HSP-ovca Željka Soldu i njegove zamjenike, a za novu predsjednicu je izabrana HDZ-ovka Ivanka Roksandić. Današnju 11. sjednicu Županijske skupštine obilježile su čak 4 polusatne pauze, a uoči Aktualnog sata, HDZ-ov Mijo Šepak je predložio izmjene Dnevnog reda. On je iznio prijedlog 1/3 vijećnika koji su zatražili da se na Dnevni red uvrste točke o razrješenju i imenovanju predsjednika skupštine i njegovih zamjenika. Izglasavanjem već tih prijedloga dalo se naslutiti da su se odnosi u skupštini promijenili i da dotadašnja većinska koalicija predvođena HSP-om , SDP-om i HNS-om, više nema većinu. Prijedlozi su uvršteni na Dnevni red, a nakon Aktualnog sata Šepak je obrazložio i zašto traže smjenu predsjednika.

TON

O prijedlogu razrješenja Željka Solde za je glasovalo 22 vijećnika, protiv je bilo njih 17, a dvoje je ostalo suzdržano. Odmah nakon izglasavanja sjednicu su napustili vijećnici HSP-a, SDP-a, HNS-a i Umirovljeničke demokratske unije. Za novu predsjednicu Šepak je predložio HDZ-ovu Ivanku Roksandić.

TON

Povjerenje Ivanki Roksandić dalo je 22 vijećnika, 4 su bila protiv, a dvoje je ostalo suzdržano. Roksandić se zahvalila vijećnicima na izboru, a zahvala je uputila i dosadašnjem predsjedniku, iako je on već napustio sjednicu. Roksandić je izrazila nadu da će se vijećnici već na idućoj sjednici vratiti te da će, unatoč različitim politikama i svjetonazorima, surađivati za dobrobit građana…

TON

Dužnosti potpredsjednik razriješeni su i Mario Moštak (SDP) i Sabina Ferderber (UDU), a novim su potpredsjednicima imenovani dr. Miroslav Petračić(HSS) i Vlado Đaković(HDRS). Županijski vijećnici koji su praktički prešli na HDZ-ovu stranu su već spomenuti Vlado Đaković i Milivoj Tičarić (DSU).  Oni su donijeli prevagu u korist vladajuće stranke u županiji, dok su 2 laburista i nezavisni Mladen Novak bili suzdržani.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime