Slovenija će uskoro ublažiti mjere za unutarnja i vanjska putovanja

Zbog smirivanja epidemiološke situacije nakon 11-odnevnog lockdowna, koji je istekao u ponedjeljak, vlada je ukinula dosta prijašnjih ograničenja

303

Slovenija bi idućeg tjedna mogla ukinuti restrikcije putovanja izvan svojih statističkih regija, ali i olakšati putovanja u inozemstvo, najavio je slovenski ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs.

-S obzirom na izuzetno dobro suradnju građana i poštivanje pravila za vrijeme zadnjeg zatvaranja mislim da ćemo već krajem ovog tjedna odlučivati o mogućem otvaranju granica statističkih regija, kazao je Hojs u emisiji “Dobro jutro” Slovenske televizije.

Zbog smirivanja epidemiološke situacije nakon 11-odnevnog lockdowna, koji je istekao u ponedjeljak, vlada je ukinula dosta prijašnjih ograničenja. Između ostalog, ukinut je i  policijski sat koji je bio na snazi punih 174 dana, no zadržana je također nepopularna mjera zabrane napuštanja granica statističkih regija, osim u izuzetnim slučajevima, npr. zbog posla i hitnih potreba.

To je odlučeno jer je zemlja još u crvenoj fazi epidemije, ali se približavamo stanju kad ta mjera više neće biti potrebna, naveo je Hojs.

Što se tiče putovanja u inozemstvo, Hojs je izrazio optimizam da će se stanje poboljšati do početka ljeta, premda je epidemiološka situacija u Europi još teška, ali najavio moguće olakšice za neke kategorije građana.

Procijepljenost stanovništva do ljeta će biti tako visoka da će odmori u inozemstvu biti mogući, kazao je Hojs, rekavši da je u tom pogledu optimističan, premda se stanje u Hrvatskoj, omiljenoj destinaciji Slovenaca, trenutno pogoršava.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime