Slovenski političar promijenio osam stranaka

Zaslužio uvrštenje u Guinnessovu knjigu bizarnih rekorda

407
Foto: Facebook Jani Möderndorfer

Slovenski političar Jani Moederndorfer promijenio je čak osam različitih političkih stranaka, pa mariborski list “Večer” u svojoj humorističkoj rubrici navodi da je zaslužio da bude uvršten u Guinnessovu knjigu bizarnih rekorda.

57-godišnji medicinski tehničar iz Ljubljane karijeru je krajem osamdesetih godina počeo u tadašnjem Savezu socijalističke omladine, a kasnije bio je u strankama koje su vodili Janez Drnovšek, Zoran Janković, Miro Cerar i Marjan Šarec, te nekoliko manjih liberalnih stranaka koje su u međuvremenu postale neaktivne ili ugašene nakon izbornih neuspjeha zbog fragmentiranosti tog dijela političkog prostora u Sloveniji.

Na kritike da prečesto mijenja političke stranke, Moederndorfer je za medije više puta izjavio da ga tako napadaju oni koji protiv njega nemaju drugih argumenata i da se uvijek drži svojih uvjerenja, a ne stranačke discipline. Kao dobar retoričar i oštar polemičar u parlamentu je zbog svojih nastupa bio cijenjen među stranačkim kolegama, ali neomiljen kod političkih suparnika.

Foto: Facebook Jani Möderndorfer

Na parlamentarnim izborima održanim 24. travnja ove godine bio je u Ljubljani kandidat Liste Marjana Šareca LMŠ u koju je prethodno prešao iz stranke koju je vodio Miro Cerar, ali je ovaj put ostao bez zastupničkog mjesta jer Šarecova stranka nije prešla izborni prag.

No, budući da se ta stranka spaja s Pokretom Sloboda koju vodi Robert Golob, čime se jača pozicija liberalnog centra i terenska mreža premijerove stranke, Moederndorfer time automatski dobiva i novu, osmu stranačku iskaznicu, što znači da njegova politička karijera nije na izmaku.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime