Danas oko 13 sati očekuje se objava nepravomoćne presude na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i ostalima u slučaju Planinska.

Uskok je u svom završnom govoru zatražio zatvorsku kaznu za bivšeg premijera jer su uvjereni kako su dokazali da je bivši premijer svojim koruptivnim ponašanjem oštetio državu. Obrana vjeruje da bi Sanadera trebalo osloboditi jer tužiteljstvo u slučaju Planinska nije dokazalo ni jedan navod iz optužnice.
Bude li Ivo Sanader osuđen i dobije li više od pet godina, po sili zakona mora u zatvor gdje će čekati pravomoćnost presude. Oslobode li ga ili ga nepravomoćno osude na manje od pet godina, Sanader ostaje na slobodi. Bezuvjetnu zatvorsku kaznu tužiteljstvo je na kraju suđenja zatražilo i za vlasnika Inženjerskog biroa Mladena Mlinarevića, a za Stjepana Fiolića Uskok je zatražio djelomično uvjetnu kaznu.
Podsjećamo, bivši je premijer na Županijskom sudu u Zagrebu optužen da je za mito od 10 milijuna kuna i milijun eura sredio da Ministarstvo regionalnog razvoja od Stjepana Fiolića po visokoj cijeni kupi zgradu u Planinskoj.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here