Službeni posjet Egiptu Milanović završio u Parlamentu

Najviše se razgovaralo o mogućnostima daljnjeg jačanja ekonomske suradnje Hrvatske i Egipta

72
Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas

Predsjednik Republike Zoran Milanović, koji boravi u službenom posjetu Arapskoj Republici Egiptu, sastao se danas u Kairu s predsjednikom egipatske Vlade Mostafom Madboulyem te s predsjednikom Zastupničkog doma Parlamenta Hanafyem Gebalyem.

S predsjednikom Vlade Arapske Republike Egipta Mostafom Madboulyjem predsjednik Milanović održao je tête-à-tête susret nakon kojeg je uslijedio bilateralni sastanak s predstavnicima hrvatskim i egipatskog izaslanstva.

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas

Službeni posjet Arapskoj Republici Egiptu Predsjednik Republike Hrvatske završio je u egipatskom Parlamentu i susretom s predsjednikom Zastupničkog doma Parlamenta Arapske Republike Egipta dr. Hanafyjem Gebalyjem.

U fokusu razgovora bili su bilateralni odnosi dviju država, pri čemu se najviše razgovaralo o gospodarskim odnosima i mogućnostima daljnjeg jačanja ekonomske suradnje Hrvatske i Egipta. Prvenstveno se pri tome govorilo o suradnji na području turizma i energetike, te o mogućim ulaganjima u industrijskim zonama na području Sueza. Na razgovoru s predsjednikom Vlade naglašeno je kako međusobni ekonomski odnosi ne prate dobre političke odnose između dviju zemalja. Ulazak Hrvatske u Schengen i  eurozonu istaknuti su kao dodatni poticaj za razvoj trgovinske razmjene i veće prisustvo egipatskih tvrtki na europskom tržištu.

 

Izvor: Ured predsjednika

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime