U prostorijama Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Sisak 29. svibnja su svečano uručeni ugovori iz programa javnih potreba u kulturi Sisačko-moslavačke županije.

Ugovore je predstavnicima ustanova, udruga, KUD-ova, vjerskim zajednicama i pojedincima s područja Sisačko-moslavačke županije uručio župan Ivo Žinić koji je istaknuo kako kroz program javnih potreba u kulturi Županija ove godine za ukupno 289 projekata dodjeljuje milijun i 600 tisuća kuna.

„Svake godine izdvajamo značajna sredstva u području kulture i u ovom smo proračunu predvidjeli milijun i 600 tisuća kuna za vaš rad, za projekte i programe iz različitih segmenata u kulturi, od književnosti, filma, dramskih umjetnosti, obnove kulturnih objekata, očuvanje tradicijskih vrijednosti, za rad naših kulturno umjetničkih udruga… Svima vama želim puno uspjeha i da vam ova sredstva doista pomognu u realizaciji vaših projekata i programa. 289 programa će biti financirano, nešto je manje korisnika, udruga, ustanova i institucija jer neki imaju više programa. Želim doista da ta sredstva budu realizirana na način kako to i predviđeno našim programom“, poručio je Žinić.

VEZANE VIJESTI
SMŽ i dalje bez novooboljelih od koronavirusa

Među onima koji su dobili sredstva je i Vokalno instrumentalni ansambl Kolapjani iz Siska koji je na natječaj prijavio dva projekta, rekao nam je njihov predsjednik Igor Božičević.

„Radi se o Susretu klapa koji će se održati po 11. puta u Sisku, prvog vikenda u rujnu u atriju Starog grada te o našem godišnjem koncertu kojeg održavamo već više od 10 godina i koji smo već realizirali jer je održan u travnju. Ukupna sredstva koja smo dobili su 15 tisuća kuna i znače nam jako puno. Radimo na jednom visokom nivou, sastavljeni smo od muške i ženke klape, Kolapjana i Kolapjanki koji redovito pjevanje, puno nastupaju,  tako da radimo dosta i dosta putujemo, a što se tiče i ovih projekata, oni su zahtjevni, na visokoj produkcijskoj razini i sredstva će nam svakako dobro doći“, kazao je Božičević.

VEZANE VIJESTI
Župan Žinić obećao pomoć stanovnicima Mokrica

Čestitajući svima koji su dobili sredstva, župan Žinić je na kraju kazao kako vjeruje da će ih iskoristiti na najbolji mogući način, a za suradnju, koja je dosad bila jako dobra, poželio je da u budućnosti bude još i bolja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here