SMŽ Župan u radnom posjetu općinama Majur i Donji Kukuruzari

Teme sastanka: asfaltiranje cesta, pružanje zdravstvenih i usluga iz područja socijalne skrbi

111

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak održao je radni sastanak s načelnicom Općine Majur Klementinom Karanović na kojem se razgovaralo o suradnji Županije i Općine u dijelu nastavka pružanja zdravstvenih usluga mještanima te proširenja socijalnih usluga.

Sisačko-moslavačka županija zajedno s Općinom Majur partner je u projektu „Razvoj izvaninstitucijskih socijalnih usluga u zajednici za odrasle osobe s intelektualnim teškoćama u Sisačko-moslavačkoj županiji“. Vrijednost projekta je 7,9 milijuna kuna i u potpunosti će se financirati sredstvima EU. Projekt provodi Centar za rehabilitaciju Komarevo.

U prostoru škole u Majuru uredit će se dnevni boravak za 30 korisnika i u Graboštanima dvije stambene zajednice za 16 korisnika. U tijeku je drugi projekt pomoću kojeg je organiziran mobilni tim za psihosocijalnu pomoć nužno potreban stanovništvu nakon katastrofalnog potresa, a u sklopu projekta organizirana je i usluga fizioterapije za starije osobe. Taj projekt završava u srpnju ove godine i župan Ivan Celjak dao je potporu načelnici Klementini Karanović u realizaciji daljnjih aktivnosti pri čemu će županijski upravni odjeli pružiti svu potrebnu administrativnu pomoć, budući je interes za fizioterapiju izniman i prijeko potreban.

Županija je putem Županijske uprave za ceste već pomogla Općini Majur oko pripreme dokumentacije za prijavu sanacije mosta u naselju Svinica na Fond solidarnosti, vrijednosti radova bliže 700.000 kuna.

Stanovnici općine Majur većinom se bave poljoprivredom te je Županija i u tom  smjeru pokrenula mjere za potporu gospodarstva koje su između ostalog namijenjene i vlasnicima OPG-ova koji ulažu i posluju na području Majura. Oni svoje investicije mogu realizirati uz 0% kamata.

Nakon radnog sastanka u Majuru, župan Ivan Celjak u pratnji načelnice Donjih Kukuruzara Lucije Matković, obišao je radove na sanaciji županijske ceste Borojevići-Komogovina u Općini Donji Kukuruzari, ukupne duljine 2.900 metara, gdje su završili radovi vrijedni 1,6 milijuna kuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime