Pisac David Tumarinson na prekrasan je način opisao što se događa u intimnim trenucima kada muškarac zagrli ženu.

Kada muškarac tiho prilazi iza leđa i grli ženu, on tada svojim rukama zatvara krug. Njen krug i svoj. Krug nježnosti, topline, razumijevanja, zaštite.

I u sam centar ovog živog kruga on stavlja ženu. Time nesvjesno pokazuje da je Ona centar njegovog Svemira. Muškarac grli ženu u tišini. Osjeća i ona kako toplina izlazi iz ovih vrućih i ćutljivih ruku.

Kada muškarac grli ženu, njoj momentalno rastu krila. U tom krugu njoj je spokojno. Ušuškano. Ona se, poput šećera, topi od ove ćutljive nježnosti. Ko je ona sada, koja stoji u centru njegovog živog kruga? Što žena osjeća u ovom trenutku?

Žena ili djevojka? Voljena, ili ona koja voli? Tišina… laganim oblakom nedorečenosti prekrivena su njena ramena… I krije od muškarca svoje misli… Ili više ne krije? Jer ona je sada zagrljena, zaštićena od vanjskog svijeta koji je tako hladan i surov.

A ovdje, u njegovim rukama – toplo je i udobno. Spokojno. To su ti trenuci za kojima žena žudi – čeka i nada se.

Češće grlite ženu! Uvedite je u centar svog kruga! Uzdižite je uvijek svojim bolnim drhtajem čulne nježnosti. Jednostavno, volite je! Njoj je to tako neophodno. Isto tako kao što je potrebno i vama.

Izvorni članak: http://brightside.me/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here