Snijeg zabijelio dio Dalmacije, u nekim mjestima odgođena nastava

Na Pelješcu su proglašeni zimski uvjeti, a škole u Cetinskoj i Imotskoj krajini, te na području Vrgoračke krajine i zaobalja u Vrgorcu, odgodile su nastavu.

92
Pelješac

U noći s utorka na srijedu, u Konavlima i na poluotoku Pelješcu pao je snijeg. Na Pelješcu su u srijedu ujutro proglašeni zimski uvjeti, no sve su ceste posute i prohodne, izvijestili su iz Županijskog centra 112 i iz “Dubrovnik cesta”. Obvezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u području doline Neretve.

Škole u Cetinskoj i Imotskoj krajini odlučile su, zbog snježnih oborina, u srijedu odgoditi nastavu, a na čišćenju snijega, koji je u nekim područjima Dalmatinske zagore dostigao visinu i do 40 centimetara, angažirano je 140 ljudi. Na glavnim cestovnim pravcima na području Splitsko-dalmatinske županije promet se odvija bez zastoja.

VEZANE VIJESTI
Česta pitanja i odgovori vezani uz povratak u škole

Također, zbog snijega koji je noćas napadao na području Vrgoračke krajine i zaobalja u Vrgorcu i područnim školama, u srijedu je odgođena nastava. Dionicu autoceste A1 od Ploča do Zagvozda ralice čiste od jutarnjih sati i kolnik je čist, te promet teče usporeno, ali bez zastoja. Prilazna cesta od Vrgorca do ulaza na autocestu kod čvora Ravča još uvijek nije očišćena od snijega, pa se preporuča uključivanje na autocestu kod čvora Vrgorac, izvještava HINA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here