Studenti Učiteljskog fakulteta dobili boravak!

695

Studenti Učiteljskog fakulteta u Petrinji dobili su dugoočekivani studentski boravak koji je danas, 27. studenog, svečano otvoren presijecanjem vrpce.

Nakon što je krajem godine završena energetska obnova Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – Odsjek Petrinja, studenti su sada dobili i uređeni prostor studentskog boravka:

– Ovaj Studenstki boravak uvelike će doprinijeti kvaliteti našeg boravka i obrazovanja. Dugo smo iščekivali prostor u sklopu kojeg možemo raditi, ali i provoditi vrijeme između predavanja. Imamo računala i printere, a svaki student zna koliko to znači, poručio je Matej Ralašić, predstavnik studenata u Petrinji, ujedno i član studenstkog zbora sveučilišta u Zagrebu.

Ravnatelj Studentskog centra Sisak Božan Šutalo pojasnio je kako je došlo do ideje za uređenjem studenstkog boravka:

– Unatrag više godina studenti su ukazivali na potrebu za jednim ovakvim prostorom, a prilika se ukazala nakon što je domar iselio iz prostora u kojem je boravio. Promptno smo reagirali, napravili projekt i tijekom ljeta uredili prostor. “Zaokružena” novčana vrijednost radova na Studentskom boravku je 230 tisuća kuna, a financirao ih je Studentski centar iz vlastitih sredstava. Jedan dio kompenzirao je Fakultet kroz oslobađanje od najma, a jedan dio opreme sami studenti.

Nakon službenog dijela programa, koji je održan u velikoj dvorani Učiteljskog fakulteta, uzvanici su se uputili prema prostoru Studentskog boravka, koji su simbolički, presijecanjem vrpce, otvorili župan Ivo Žinić i rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Damir Boras.

Boras je na prigodnoj svečanosti istaknuo kako je obrazovanje ulaganje u budućnost, pri čemu je u pozivu učitelja vrlo važan njihov dignitet. Tradicija učiteljstva u Petrinji, istaknuo je, važan je segment obrazovanja u Hrvatskoj. “Studente učimo kako je u njihovu zvanju važna tolerancija, poštivanje i uvažavanje drugoga, bez diktature politike”, rekao je Boras.

Župan Žinić je najavio kako je u planu i gradnja novog studenstkog doma:

– Kroz dolazak menze i energetsku obnovu, ovo je treći veći projekt vezan uz Učiteljski fakultet. Posebno bih želio istaknuti i skorašnju izgradnju studentskog doma ovdje u Petrinji, a koji će također uvelike podići kvalitetu studiranja na Učiteljskom fakultetu.

Izrada projektne dokumentacije za izgradnju studentskog doma je pri kraju, pa bi njegova gradnja trebala započeti već sljedeće godine.

Dekan Učiteljskog fakulteta Siniša Opić najavio je da će se iduće godine povećati kvote za upis na Učiteljski fakultet. “Vi ste ono najbolje što naše društvo ima i zbog toga moramo vratiti dignitet učitelja. Mi smo najveći i najbolji učiteljski fakultet u zemlji. Moramo prepoznati važnost učitelja i odgajatelja za naše društvo”, poručio je Opić okupljenim studentima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here