Sudjelujte na STEM-ovim radionicama ‘Istraži i očuvaj zdravlje’ u Glini i Sisku

424
Facebook STEM

Početkom srpnja na području Sisačko-moslavačke županije očekuju vas zanimljive radionice u organizaciji STEM-a koje za cilj imaju obrazovati i educirati o zdravlju na jednostavan i zanimljiv način.

Riječ je o besplatnim radionicama naziva ‘Istraži i očuvaj zdravlje’ sa zanimljivim, zdravstvenim i znanstvenim temama prilagođenim djeci, mladima i odraslima koje na zabavan način populariziraju STEM područja biomedicine i zdravstva, sklopu provedbe Europskog projekta ‘Popularizacijom STEM-a do očuvanja javnog zdravlja’.

Radionice će se održavati u ponedjeljak, 4. srpnja, u Sisku (Rimska ulica 10, Holandska kuća) i srijedu, 6. srpnja, u Glini. 

U ponedjeljak u Sisku dođite na jednu od dvije radionice:
– Prva radionica od 11:00 do 12:30
– Druga radionica od 14:00 do 15:30

Radionice će se održavati u srijedu, 6. srpnja, u Glini, Ulica Stjepana i Antuna Radića 10 (Knjižnica i čitaonica Glina).

Facebook STEM

U srijedu u Glini raspored radionica je: 
– Prva radionica od 11:00 do 12:30
– Druga radionica od 14:00 do 15:30

Facebook STEM

Putem radionica i predavanja imat ćete priliku saznati:
• Što je STEM?
• Zašto je STEM super u odgoju i obrazovanju?
• Kako se čuvati od bolesti?
• Kako razmišljati kao istraživač?
• Kako znanost pomaže da budemo zdravi?
• Zašto me nešto boli?
• Kako moje zdravlje čuva zdravlje drugih? … i još puno toga

Na radionici ćete saznati što je STEM, upoznati STEM zanimanja i metodologiju učenja, pogledati praktične primjere i primjenu iz svakodnevnog života, saznati više o infektologiji i načinima dolaska do otkrića u znanosti i medicini, naučiti koje su zakonitosti prijenosa zaraznih bolesti, pogledati zanimljive video materijale, istražiti 3D modele ljudske anatomije, pogledati svijet virusa i bakterija kroz mikroskop, riješiti zanimljive STEM kvizove i još puno toga i zaslužiti STEM DIPLOMU!

Saznati ćete kako komunikacijom i kritičkim razmišljanjem, istraživanjem, inovacijom, suradnjom, kombinacijama odgoja i obrazovanja i praktičnim primjenama (u znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici = STEM) dolazimo do znanstvenih otkrića, praktičnih poboljšanja javnog zdravstva, popularizacije zdravstvenog obrazovanja, informiranijeg društva, sprječavanja bolesti, produljenja života, promicanja zdravlja i poboljšanja zdravlja zajednice.
Dobrodošli su svi, mladi, roditelji sa djecom, bake i djedovi, učitelji i profesori sa svojim razredima… kojima ćemo približiti znanstvene aspekte praćenja zaraznih bolesti i očuvanja zdravlja uz pomoć znanstvenih činjenica i dosega, sa svrhom promicanja znanstvene pismenosti i znanstvenog načina razmišljanja u prosuđivanju i rješavanju problema pojedinaca i društva.

Besplatnu radionicu održati će vam stručnjaci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i udruge HUHIV.

Radionica se provodi u sklopu projekta Popularizacijom STEM-a do očuvanja javnog zdravlja – UP.04.2.1.10.0050. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda uz intenzitet potpore od 100%. Trajanje projekta: od 12.05.2021. do 12.05.2023. Ukupna vrijednost ugovora je 2.110.188,00 HRK. Ovdje možete pogledati više o projektu.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime