Brojni projekti na području Općine Topusko

385

U prostorijama Općine Topusko održan je radni sastanak župana Sisačko – moslavačke županije Ive Žinića, ravnatelja Županijskih cesta i saborskog zastupnika Stipe Šapine te načelnika Općine Topusko Ivice Kuzmića.

Na sastanku je načelnik Kuzmić podnio izvješće o radu u proteklih 10 mjeseci te predložio nove projekte za provedbu.

Kuzmić navodi kako je broj djece u vrtićima i školama nepromijenjen te kako je to dobar pokazatelj i uvjet za početak realizacije projekta izgradnje učeničkog doma u Topuskom: “Prošli sastanak imali smo prije 10 mjeseci, što ne znači da u međuvremenu nismo surađivali. U samom uvodu sastanka prezentirao sam županu i saborskom zastupniku neke podatke koji nam daju smjernice za daljnji rad. Usporedili smo broj djece u dječjem vrtiću u proteklih godinu dana koji je stabilan. U osnovnoj i srednjoj školi broj je također konstantan što je bitno. U srednjoj školi imamo učenike iz cijele Hrvatske. Inicijativa za izgradnju učeničkog doma time dobiva itekako dobru podlogu. Broj zaposlenih u Općini također ne pada i u međuvremenu smo pali u 2. porezni razred što pokazuje nekakva kretanja.”

VEZANE VIJESTI
AUDIO Na Aktualnom satu i o koronavirusu

Na sastanku su prisustvovali i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova s kojima se razgovaralo o sigurnom graničnom prijelazu turista koji dolaze iz smjera Unsko – sanskog kantona.

Sastanak je nastavljen razgovorom o suradnji Općine Topusko i Top Termi Topusko zbog zamjene zemljišta radi bolje realizacije projekata: “Tema sastanka po prvoj točki gdje su bili i predstavnici Ministarsta unutarnjih poslova bila je propusnost granice jer znamo da u ljetne dane preko 50% dolazi iz Unsko-sanskog kantona. Općina u širem centru nema u vlasništvu niti imovine niti zgrada, a to je preduvjet za sve veće projekte. Definirali smo i krenuli u suradnju zamjene zemljišta.” Svi ostvareni projekti na području općine Topusko su od velike važnosti i koristi za sve stanovnike ovog područja, zaključio je Kuzmić.

VEZANE VIJESTI
Suradnja Gline, Topuskog i Gvozda za čišći okoliš

Župan Žinić zadovoljan je pozitivnim pokazateljima na području općine Topusko te suradnjom između Općine Topusko i Sisačko-moslavačke županije. Razvojem velikih projekata stanovnici na ovom području moći će ostvariti zaradu i poboljšati uvjete života, napomenuo je Žinić: “Ovdje je najveća turistička destinacija u županiji i ovaj kraj se može pouzdati da je to nešto od čega će se moći živjeti. Na području Općine Topusko su osnovna i srednja škola i tu imamo dva velika projekta: jedan je u realizaciji, a to je energetska obnova osnovne škole u vrijednosti 4.700.000 kn dok je drugi u završnoj pripremi, a to je energetska obnova srednje škole u vrijednosti 6.800.000 kn. Veliki su to projekti i vjerojatno ćemo ući u realizaciju pripreme projekta za izgradnju učeničkog doma, a želimo izgraditi i dom za djecu s posebnim potrebama za područje cijele Hrvatske.”

VEZANE VIJESTI
Pronađeno tijelo nestalog muškarca iz Topuskog

Žinić ističe kako blizina zračne luke i izgradnja “Brze ceste” su bitni uvjeti za razvoj planiranih projekata i razvoja turizma na području općine Topusko.

“Kroz programe za liječenje naših branitelja koje provodimo u Lječilištu omogućavamo braniteljskoj populaciji da kroz kvalitetno liječenje i rehabilitaciju ovdje imaju puno više nego negdje drugdje. Želimo postati centar zdravstvenog turizma i centar za pripremu sportaša.”

Navodi župan te ističe kako želi da Topusko postane “biser kontinentalnog turizma”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here