Sutra u Letovaniću : “POPLAVLJENI ZA POPLAVLJENE”

798

U organizaciji Turističke zajednice Općine Lekenik i HKUD-a „Poculica“ Letovanić, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i supokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije i Općine Lekenik u Letovaniću će se u nedjelju, 05. srpnja od 11 sati održavati natjecanje u starim športovima u sklopu kulturno-turističke manifestacije “Poplavljeni za poplavljene”.

Sa ekipom svoga mjesta, udruge ili kluba možete sudjelovati u velikom natjecanju u starim športovima u sljedećim disciplinama: skok u dalj s mjesta, skakanje u vrećama, nošenje jajeta na žlici, povlačenje užeta, nošenje košare na glavi, hodanje na štulama, bacanje potkove, piljenje drva, bacanje kamena s ramena i disciplini iznenađenja te tako pomognete održavanje manifestacije i očuvanje starih običaja i igara.

Nakon natjecanja, od 18 sati održat će se 14. Smotra izvornog folklora „Pokuplja, Posavine i Turopolja“.  Za večernji glazbeni program zaduženi su Pirati.

poplavljeni-2

 

Dodajmo i kako će ovoj sutrašnjoj kulturno-turističkoj manifestaciji “Poplavljeni za poplavljene” u Letovaniću, kao osobni izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, nazočiti sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

Svi ste pozvani i dobrodošli!

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime