Svečani koncert inauguracije klavira Steinway & Sons u Petrinji

419

Svečani koncert inauguracije klavira Steinway & Sons održao se u Maloj dvorani Hrvatskog doma u Petrinji.

Koncert je održan u Maloj dvorani Hrvatskog doma, a program su izveli: Đuro Tikvica, Dalibor Cikojević, Ruben Dalibaltayan, Lovre Marušić i Karlo Ivančić.

Najveće iznenađenje bio je nastup mladog Andreja Vidović učenika 2.razreda Glazbene škole Fran Lhotka odsjek Petrinja kome je Karlo Ivančić profesor. Cijeli event je održan pod pokroviteljstvom Grada Petrinje i gradonačelnika Darinka Dumbović koji je ovom prilikom naglasio;

VEZANE VIJESTI
Lovrekice nadigrale Kineskinje

– Sretan sam što smo se skupili na jedan tako značajan događaj za naš kulturni život , koji inače krasi grad Petrinju. Petrinja je bila i ostala grad kulture i tradicionalne vrijednosti, Petrinja kroz svoju povijest bez razlike što je prolazila uvijek je imala pjesmu, glazbu i glazbeni karakter koji ju je uvijek krasio. Obilježili smo sve to preko ljudi , tu su generacije , pojedinci , a značaj je nemjerljiv. Petrinja s ovim glazbalom dobiva jednu toćku na i , ono što je falilo našem hrvatskom domu. Mi se pridružujemo gradovima koji imaju muzički standard i kulturu , a prije svega ljude i publiku koja je i danas ovdje bez obzira na koronu. Sve je to zato što radimo sa srcem.

VEZANE VIJESTI
Gradsko vijeće Grada Petrinje ima novog predsjednika

Riječ je o klaviru ukupne vrijednosti 819.995,00 kuna, proizvedenom od strane najpoznatijih i najboljih svjetskih graditelja glasovira koji iza sebe imaju povijest izrade instrumenata dulju od 160 godina.

Nabavkom ovog glasovira obogaćen je već bogat kulturni i glazbeni život u Petrinji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here