VIDEO Svečano obilježen Dan općine Dubrava i Dan župe svete Margarete

Općina Dubrava proslavila je Dan općine

280

U restoranu Sablić održana je svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu obilježavanja Dana općine Dubrava.

Obilježavanje Dana općine Dubrava i župe svete Margarete započelo je polaganjem vijenaca kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, a nastavljeno svetom misom.

Svečanoj sjednici nazočio je kao izaslanik predsjednika Vlade državni tajnik Tugomir Majdak: “U uvjetima pandemije smo više od godinu i pol dana, ali ovaj vaš Dan proslavljamo svečano, ali i dostojanstveno. Hvala načelniče sa suradnicima na ovakvom jednom uzornom obilježavanju u skladu sa svim epidemiološkim uvjetima, za što se zalaže i Vlada Republike Hrvatske kako bismo što prije stali na kraj pandemiji. Poruka je Vlade da s jedne strane ustrajemo u poštivanju epidemioloških mjera, a s druge u cijepljenju naših građana. Čestitam i u ime predsjednika Vlade na svim ovim uspjesima koje ste ostvarili u proteklom razdoblju.”

Kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora uzvanike je pozdravio Mato Čičak: “Moram reći da pratim Općinu Dubrava od samih početaka i da ovo što ste napravili od 2017. do danas je pomak u svim dijelovima razvoja općine, od infrastrukturnih do najvažnijeg: ulaganja u djecu i mlade. To se mi trudimo i u mojoj općini Rugvica. Vidim jedan izuzetan napredak.”

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić čestitao je lokalnom vodstvu na svemu što su učinili za općinu: “Bez upornog rada, bez niza aktivnosti razvojnih projekata te ćemo u narednom vremenu još bolje iskoristiti sve da još bolje razvijamo svoje sredine. Pred nama su u velikim iznosima I veličinama europski fondovi. Siguran sam da ćemo značajno unaprijediti kvalitetu života u svim dijelovima Republike Hrvatske.”

Kožić je podsjetio da je Zagrebačka županija uvijek bila uz svoje općine i gradove te da je suradnja uvijek kvalitetna.

Načelnik Općine Farkaševac Matija Copak uzvanike je pozdravio u ime svih prisutnih načelnika i gradonačelnika: “Prije svega moram čestitati Općini Dubrava i cjelokupnom vodstvu što je u protekle četiri godine napravila velik napredak. Napredak u smislu razvoja i projekata. Vjerujem da ćemo i dalje surađivati kao i do sada te zajednički razvijati naše općine.”

Načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša izrazio je veliko zadovoljstvo što su imali priliku ugostiti sve drage goste: “Četiri godine mog prvog mandata su brzo završile. Radilo se puno. U razdoblju koje je pred nama mogu najaviti ulaganje u mlade. Projektiramo dječji vrtić koji će biti kapaciteta 200 djece, sada je nešto manji od 100. Nastavit ćemo ulagati u izgradnju nogostupa kako bismo povećali sigurnost naših putnika, naših pješaka. Ovom prilom najavljujem povećanje porodiljnih naknada na iznos od 5.000, 10.000 i 15.000 kuna za prvo, drugo, treće i svako sljedeće dijete koje će, uvjeren sam, naći na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća na odluku i razmatranje našim vijećnicima. Još jednom sretan Dan naše općine i Dan župe svete Margarete svim žiteljima Dubrave, svima vama dragi gosti uz nadu da ćemo se vidjeti dogodine i da ćemo sve ove brojne projekte doista i realizirati.”

Okroša je istaknuo da su tijekom dana ugostili biskupa bjelovarsko-križevačke biskupije mons. Vjekoslava Huzjaka koji je svetom misom i posvećenjem otvorio Caritasovu kuću u Dubravi, vrijednu donaciju obitelji Sablić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime