VIDEO Petrinja bogatija za novo dječje i sportsko igralište

Vrijednost obaju igrališta je 1.600.000 kuna

Brojne Petrinjke, Petrinjci i oni najmlađi okupili su se u Vatrogasnoj ulici kako bi prisustvovali svečanom otvorenju dječjeg i polivalentnog sportskog igrališta.

Igrališta je u pratnji svojih suradnika svečano otvorio gradonačelnik Grada Petrinje Darinko Dumbović: „Znamo da smo ovdje imali problema i imovinskih problema, znamo da su ovdje bile zapuštene barake u kojima su ljudi živjeli u nemogućim uvjetima. Najprije smo nekima osigurali stambeno pitanje, a neke smo isplatili.

Danas prije svega ovdje pokazujemo da tu ne smijemo stati. Ovakvih igrališta još treba! S velikim zadovoljstvom mogu reći da ćemo završiti igralište u Dumačama, znam da za koji dan završavamo igralište u Taborištu, također i u Mošćenici. To su neke dobre priče u kojima usmjeravamo ne samo europski nego i vlastiti novac. Ovo igralište je koštalo 1.600.000 kuna. Zahvaljujem svim izvođačima koji su ovdje bili, uključujući i Skelu Banovina. Ovo mora biti jedan mali dnevni boravak za našu djecu, naše klince koji su na ovim prostorima.“

Dumbović je zahvalio gradskim vijećnicima koji su donijeli Odluku te izrazio zadovoljstvo što vidi puno djece na ovim igralištima s osmijehom na licu. Nakon svečanog otvorenja, gradonačelnik je upravo najmlađima podijelio nove dresove.

Da sve bude kako treba, igrališta je blagoslovio župnik župa Sv. Bartola u Hrastovici i Sv. pape Ivana Pavla II. u Petrinji, fra Drago Grizelj.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here