Svjetski dan voda obilježen u Zavodu za javno zdravstvo SMŽ

421

Svake godine, 22. ožujka, obilježava se Svjetski dan voda. Tradicionalno ga obilježava i Zavod za javno zdravstvo SMŽ, koji ga je, budući ove godine Dan voda pada u nedjelju, obilježio danas. Kako je pojasnio doktor Inoslav Brkić, ove godine se Dan voda obilježava pod motom “Voda i održivi razvoj”, a cilj mu je podići svijest o važnosti upravljanja vodom za sadašnje, ali i buduće generacije te apelirati na pomoć onima kojima je iz mnogih razloga zdravstveno-ispravna pitka voda nedostupna….

TON

Na obilježavanju Svjetskog dana voda nazočio je i župan Ivo Žinić koji je istaknuo da, iako je Hrvatska bogata zalihama pitke vode, to nas dodatno obvezuje da to bogatstvo i sačuvamo…

TON 

Stoga će županija, kako je najavio Žinić, raditi na širenju i modernizaciji sustava vodoopskrbe i odvodnje, a kao bitne odrednice zaštite prirode i prirodnih resursa, pa tako i pitke vode, Žinić je istaknuo zbrinjavanje otpada i određivanje lokacije Županijskog centra za gospodarenje otpadom. Pohvalio je Ministarstvo poljoprivrede za edukacije poljoprivrednika vezane uz korištenje pesticida kojima je značajno smanjena upotreba štetnih pesticida i njihov utjecaj u prirodi.
„Upravo smo stoga posjetili ZZJZ SMŽ kako bismo kroz razgovor razmotrili na koji će se sve način u budućnosti raditi i koje ćemo mjere donijeti kako bi zaštitili pitku vodu na području naše županije„, zaključio je župan Žinić.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime