Povjerenstvu za izbor predsjednika Socijaldemokratske partije je stožer kandidata Zlatka Komadine prijavio nepravilnosti, potvrdio je predsjednik tog povjerenstva Vedran Lendić, koji je kazao kako će se o tome znati više navečer, nakon što predsjednici županijskih izbornih povjerenstava dostave svoja izvješća.

Stožer Zlatka Komadine izvijestio je da je bilo nepravilnosti na nekim glasačkim mjestima u stranačkim organizacijama u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji. Neka su bila otvorena prije najavljenog vremena, primjerice, u 9 ili 11 sati umjesto u najavljenih 14 sati. To znači, navode u stožeru, da na biralištima u tom razdoblju nije bilo osoba koje bi nadzirale glasovanje.

Navode činjenicu da su na nekim biračkim mjestima u kutijama već bili popunjeni glasački listovi i prije nego su otvorena glasačka mjesta u 9 sati, a glasačko mjesto u Tribunju je premješteno bez prethodne najave u Vodice.

Predsjednik SDP-ove izborne komisije Vedran Lendić na upit Hine o tim nepravilnostima, naveo je da izbori idu svojim tijekom te da “za sad ne može ništa loše reći o njihovu odvijanju”. Potvrdio je da su primili dojavu o nepravilnostima od stožera Zlatka Komadine i rekao da će se o tome znati više navečer, nakon što predsjednici županijskih izbornih povjerenstava dostave svoja izvješća.

Predsjednik šibensko-kninske županijske izborne komisije SDP-a Josip Zanze rekao je Hini da je jutros na glavnom biračkom mjestu na unutarstranačkim izborima SDP-a, u Ulici Stjepana Radića u Šibeniku evidentirana nepravilnost u glasovanju. Umjesto u 9 sati, kako je bilo najavljeno, birački odbor dozvolio je glasovanje oko 8 sati, a o tome nije obavijestio ostale birače.

Grešku koja je najprije odgovornost šefa biračkog odbora, kaže Zanze, primijetili su predstavnici Komadininog izbornog stožera i upisana je u zapisnik, a komisija u Zagrebu će odlučiti što dalje.

Greške se događaju, a stranka će sutra, nakon izbora, opet funkcionirati kao jedno tijelo, kazao je Zenze.

Izvor: Hina

 

 

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here