Tihomir Lukanić: “To je sigurno biljka budućnosti! Konoplja je 30 do 50 puta isplativija od kukuruza…”

375

Kandidat Živog zida za župana Zagrebačke županije Tihomir Lukanić gostovao je u našoj emisji “Kandidatura”. Najveći naglasak, točnije tema, bila je upravo konoplja, kao biljka sa širokom lepezom mogućnosti te u konačnici biljka koja donosi profit na razne načine. 

Konoplja osim što je najprofitabilnija biljka na planeti, kako nam je kazao gospodin Lukanić, od nje se može napraviti više od 35 tisuća različitih proizvoda; tekstil, tkanine, torbe, tepisi i još mnogo toga te dodao kako upravo nosi tenisice od konoplje, a proizvodi ih Hrvatska tvrtka.  Naglasio je kako se od konoplje mogu graditi i kuće te kako već grade drugu kuću na području koje je pogođeno potresom, prva je bila u Glini, a trenutna koja se gradi nalazi se u okolici Petrinji.

“Ovo nije priča o konoplji, ovo je priča o razvoju, o proizvodnji, o otvaranju novih radnih mjesta, o novom zamahu u gospodarstvu…”, nastavio je nizati razne mogućnosti, prednosti ove biljke gospodin Lukanić, a sve u cijelosti možete pogledati u našoj emisiji koju vam ovdje donosimo. Također dotaknuli smo se i nekih drugih tema, naime g. Lukanić želi organizirati otkupne centre, gdje će se otkupljivati domaći proizvodi od lokalnih OPG-ovca. U školama i vrtićima namjerava organizirati obroke na nivou, upravo od tih domaćih proizvoda lokalnih OPG-ovca.

 

 

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime