TONE MESA ŠTAKORA PRODAVANE KAO PILETINA BEZ KOSTI U AMERICI!

250

Šokantno otkriće zabrinulo je Američku agenciju za hranu i lijekove (FDA), a posebno milijune Amerikanaca koji su u posljednje vrijeme konzumirali meso štakora za koje su bili uvjereni da je pileće!

Kako je došlo do ovako velikog propusta nije poznato, ali se doznaje da su tone mesa štakora uvezene iz Kine kao pileće meso bez kostiju.

Meso štakora prodavalo se u restoranima, trgovinama, a moguće je da se dio tog mesa našao na meniju popularnog Super Bowla!

Inspektor FDA-a Ronald Jones rekao je kako upravo za vrijeme završnice američkog nogometa trgovinama i restoranima ponestane pilećeg mesa i onda ‘crno tržište’ cvijeta:

VEZANE VIJESTI
ŠOKANTAN VIDEO Uhićen jer je potajno snimio hrpu vreća s mrtvim tijelima u Wuhanu

“Za vrijeme Super Bowla uvijek vlada nestašica pilećeg mesa, pa se ugostiteljski objekti i trgovine okreću crnom tržištu i neprovjerenom mesu. Iako ne postoji nikakva opasnost od mesa štakora ukoliko je dobro termički obrađeno, američki zakon zabranjuje uvoz i izvoz takvog mesa kao prehrambene namirnice.”

Inspektor FBI-a Allen James svjedok je kako se svake godine pojavi isti problem s mesom:

“Prošle godine se pod pileće meso prodavalo meso oposuma uvezeno iz Meksika. Kriminalne organizacije period Super Bowla vide kao izvrstan izvor zarade. Pošto je velika potražnja za piletinom, ugostitelji ne testiraju meso kupljeno ‘na crno’ i tada dolazi do ovakvih situacija.”

VEZANE VIJESTI
U Kini novih 49 slučajeva zaraze, žarište 20 puta veća tržnica Sinfadi

Glasnogovornica FDA-a priznaje kako ne može sa sigurnošću reći o kolikoj se količini mesa radi niti gdje se sve prodaje obzirom da je većina mesa već konzumirana. Predlaže kupcima da pomno biraju meso, kao i trgovine i restorane u kojima se nudi pileće meso.

Istraživanje FDA-a iz 2014. pokazuje kako je čak 36 tona ‘lažnog’ pilećeg mesa bilo prodano diljem zemlje.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here