TOPUSKO Vrhunac obilježbe Dana općine svečana sjednica Općinskog vijeća

Topusko proslavilo svog zaštitnika sv. Vida

352

Topusko je proslavilo Dan općine i blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv. Vida.

Vrhunac obilježbe bila je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Topusko u restoranu „Petrova gora“. Načelnik Općine Ivica Kuzmić predstavio je aktualne projekte, ali se i osvrnuo na katastrofalan potres koji je pogodio Sisak i Banovinu:

“U trenucima kada su Vladu i Stožer napada zbog situacije potresa na Banovini, nisu krivi samo oni, već je odgovornost i na nama, čelnicima jedinica lokalne samouprave. Od nas kreću sve aktivnosti. Što reći o proteklih godinu dana? Najbolje bi ih bilo zaboraviti, ali ne možemo. Situacija s koronavirusom i potresom ostavila je dubok trag, ali i skrenulo pozornost na ove prostore. Sreća u nesreći da je Topusko pretrpjelo minimalna oštećenja. Tijekom noći i narednih dana na prostoru Topuskog smješteno je više od 300 osoba, od kojih su mnogi još uvijek ovdje.”

Među brojnim uzvanicima bio je i gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković:

“S našom susjednom općinom Topuskom želimo nastaviti prijateljsku suradnju, odnosno graditi neke nove ideje i projekte. Želim im svima sretan Dan općine. Imamo velike planove za suranju Grada Gline i Općine Topusko. Vjerujemo da možemo ići u smjeru iskorištavanja potencijala turizma, ali i spajanja različitim turističkim rutama te se nadamo da ćemo u tome uspjeti.”

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak sjednici je nazočio kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića:

“Općina Topusko jedinstvena je u Sisačko-moslavačkoj županiji zbog iskorištenosti geotermalne vode u energetskom i turističkom smislu. Sisačko-moslavačka županija prisutna je na području općine Topusko kroz ustanove kojima je Županija osnivač. U narednom razdoblju Topusko vidimo kao središte kontinentalnog turizma u ovom dijelu Hrvatske i u tom cilju, zajedničkim snagama i s Općinom i Državom, kroz različite izvore financiranja omogućit ćemo razvoj turizma, dodatan sportski sadržaj, razvoj kongresnog turizma i dodatni smještajni kapacitet. Koristim ovu priliku I čestitam svim stanovnicima Topuskog njihov dan, Dan općine Topusko.”

Sjednici su nazočili državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Damir Šantek te brojni visoki uzvanici.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime