TOPUSKO Vrhunac obilježbe Dana općine svečana sjednica Općinskog vijeća

Topusko proslavilo svog zaštitnika sv. Vida

230

Topusko je proslavilo Dan općine i blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv. Vida.

Vrhunac obilježbe bila je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Topusko u restoranu „Petrova gora“. Načelnik Općine Ivica Kuzmić predstavio je aktualne projekte, ali se i osvrnuo na katastrofalan potres koji je pogodio Sisak i Banovinu:

“U trenucima kada su Vladu i Stožer napada zbog situacije potresa na Banovini, nisu krivi samo oni, već je odgovornost i na nama, čelnicima jedinica lokalne samouprave. Od nas kreću sve aktivnosti. Što reći o proteklih godinu dana? Najbolje bi ih bilo zaboraviti, ali ne možemo. Situacija s koronavirusom i potresom ostavila je dubok trag, ali i skrenulo pozornost na ove prostore. Sreća u nesreći da je Topusko pretrpjelo minimalna oštećenja. Tijekom noći i narednih dana na prostoru Topuskog smješteno je više od 300 osoba, od kojih su mnogi još uvijek ovdje.”

Među brojnim uzvanicima bio je i gradonačelnik Grada Gline Ivan Janković:

“S našom susjednom općinom Topuskom želimo nastaviti prijateljsku suradnju, odnosno graditi neke nove ideje i projekte. Želim im svima sretan Dan općine. Imamo velike planove za suranju Grada Gline i Općine Topusko. Vjerujemo da možemo ići u smjeru iskorištavanja potencijala turizma, ali i spajanja različitim turističkim rutama te se nadamo da ćemo u tome uspjeti.”

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak sjednici je nazočio kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića:

“Općina Topusko jedinstvena je u Sisačko-moslavačkoj županiji zbog iskorištenosti geotermalne vode u energetskom i turističkom smislu. Sisačko-moslavačka županija prisutna je na području općine Topusko kroz ustanove kojima je Županija osnivač. U narednom razdoblju Topusko vidimo kao središte kontinentalnog turizma u ovom dijelu Hrvatske i u tom cilju, zajedničkim snagama i s Općinom i Državom, kroz različite izvore financiranja omogućit ćemo razvoj turizma, dodatan sportski sadržaj, razvoj kongresnog turizma i dodatni smještajni kapacitet. Koristim ovu priliku I čestitam svim stanovnicima Topuskog njihov dan, Dan općine Topusko.”

Sjednici su nazočili državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Tugomir Majdak, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, glavni ravnatelj Državne geodetske uprave Damir Šantek te brojni visoki uzvanici.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here