Tradicija dobrovoljnog vatrogastva u Gornjem Viduševcu duga 65 godina

1099

Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornji Viduševac održalo je večeras svoju 65. redovnu godišnju skupštinu na kojoj su, između ostalih uzvanika, bili i župan sisačko-moslavački Ivo Žinić te glinski gradonačelnik Milan Bakšić.
Dobrovoljno vatrogastvo u Gornjem Viduševcu ima tradiciju dugu 65. godina.
Predsjednik tamošnjeg DVD-a Vlado Crnković ističe kako su osnovani 1950. godine, danas imaju 83 člana, od čega 20-ak mladeži…

TON 


Iako dobrovoljci, Crnković dodaje kako su stožerno društvo s dosta velikim brojem intervencija tijekom godine pa je njihova uloga na glinskom području vrlo značajna.
A da je tome tako, potvrđuje i glinski gradonačelnik Milan Bakšić…

TON 

Bakšić dodaje kako Grad Glina unazad pet godina značajnije pomaže vatrogastvo pa su tako sredstva gotovo udvostručena, s prijašnjih 350 tisuća kuna godišnje do 650 tisuća koliko je izdvojeno prošle godine. Ove godine sredstva su oko 600 tisuća kuna, dodaje Bakšić…

TON 

Svjesni su nedostatka sredstava i u DVD-u Gornji Viduševac pa tako Crnković ističe kako su zadovoljni ulaganjem u opremu za intervencije, no nadaju se i skorom rješenju problema vatrogasnih prostorija koje su im i želja i potreba.
Ulaganja u vatrogastvo su itekako opravdana, smatra župan Ivo Žinić pa su tako i sredstva kojima raspolaže Vatrogasna zajednica Sisačko-moslavačke županije ostala na istoj razini i u ovoj godini…

TON 

“Ono što je najvažnije, ti su ljudi dobrovoljci, požrtvovani i hrabri, koji velik dio svog vremena poklanjaju za dobrobit zajednice i zaslužuju našu zahvalnost i divljenje”, zaključio je župan Žinić poželjevši za kraj svim vatrogascima da u budućnosti imaju što manje posla.

Dodajmo kako su za 40 godina aktivnosti u DVD-u Viduševac priznanja ovom prigodom uručena Mirku Mihaliću i Stjepanu Crnkoviću, a dimnjačaru Mati Kirinu, dugogodišnjem članu, uručena je značka veterana.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime