Tradicionalni prijem za umirovljene učitelje

255

U prigodi Svjetskog dana učitelja, koji se obilježava 5. listopada, Županija je u Velikoj Gorici organizirala prijem za učitelje koji su ove godine otišli u mirovinu.

Županija to čini već 16. godinu zaredom, kako bi umirovljenim učiteljima zahvalila za ono što su činili tijekom radnoga vijeka, prenoseći znanja i iskustva na mlade generacije. U znak zahvale 64 učitelja osnovnih i srednjih škola primilo je poklon karticu u iznosu od 1.500 kuna.

Foto: Zagrebačka županija
Foto: Zagrebačka županija

„Cijenimo rad učitelja, njihovo plemenito zanimanje, ono što čine za odgoj i obrazovanje naše djece. Njihov posao nije lak, stoga im moramo reći veliko hvala“, rekao je župan Stjepan Kožić. Podsjetio je da Zagrebačka županija gotovo 40 posto proračuna ulaže u obrazovanje i da je to, prema kriteriju izdvajanja u odnosu na ukupni proračun, najviše u državi.

VEZANE VIJESTI
VIDEO Gorio stari Velkom

„U pripremi je proračun za iduću godinu. Moram reći da idemo na maksimalno iznalažanje načina da za kapitalnu gradnju u školstvu osiguramo i značajnije iznose od 40 posto proračuna kako bi udovoljili što većem broju zahtjeva. To je naš odnos prema prosvjeti i obrazovanju“, rekao je župan. Osvrnuo se i na osiguranje sredstava za nabavu radnih bilježnica za sve osnovnoškolce, kao i na povećanje broja i iznosa učeničkih i studentskih stipendija.

Foto: Zagrebačka županija

„Značajno ove godine ulažemo i u energetsku obnovu škola, oko 62 milijuna kuna, od čega ćemo 27 milijuna dobiti iz EU fondova, a ostalo su naša sredstva“, dodao je župan, uz kojega je na prijemu bila i njegova zamjenica Nadica Žužak. Uvodno je učiteljima na uloženom trudu tijekom radnoga vijeka zahvalio i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

VEZANE VIJESTI
Vatrogasci apeliraju - ne palite biljni otpad!

„Ponosni smo na Županiju, njezinu brigu i izdvajanja iz proračuna za školstvo. Kao najveći grad u županiji, u kojemu školstvo ima tradiciju preko 400 godina, primjer smo po izdvajanjima za mlade, predškolski i osnovnoškolski uzrast“, rekao je Barišić.

Dan

U ime umirovljenih učitelja na prijemu je zahvalila Vesna Tikvicki, do odlaska u mirovinu učiteljica hrvatskog jezika u OŠ Kardinal Alojzije Stepinac u Krašiću, dok su u prigodnom programu sudjelovali učenici velikogoričke Umjetničke škole Franje Lučića – gitarist Lucian Glagoić i flautistice Gabrijela Lovrić, Petra Vujnović i Leda Krvarica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here