Trener Buinac najavio izmijene: Ne mogu trenirati igrače preko mobitela

614

Nogometni klub Mladost Petrinja bogatiji je za dva člana Stručnog stožera. Zoran Buinac imenovan je za trenera prve momčadi, a Davor Kunert koordinatorom škole nogometa. Predstavio ih je predsjednik kluba Neven Žužić:

“Ovo su, u ovom prijelaznom roku, dva najjača pojačana kluba. Obojica su igrali prvu, drugu i treću ligu. Nogometnog iskustva imaju i volju za pomoć Mladosti u vođenju svatko svog dijela. Nadam se uspješnoj suradnji i dobrim rezultatima, i u omladinskom pogonu i prve momčadi.”

Kunert se zahvalio na iskazanom povjerenju kluba, te je predstavio planove koji su pred nogometnom školom:

“Škola trenutno broji pet kategorija s adekvatnim trenerima. U budućnosti je da se napravi kategorija kadeta, a u nekom dugoročnom planu je i kategorija ženska ekipa. Vjerujem da ćemo dobro surađivati, da sa trenerima neće biti problema. Mislim da je pred klubom dobra budućnost, djece ima, stvoreni su adekvatni uvjeti i mislim da Mladost zaslužuje jednu normalnu nogometnu školu gdje će biti puno djece i puno igrača u budućnosti za ovaj klub”.

Novi trener Buinac u startu je postavio uvjete za igrače:

VEZANE VIJESTI
Mali nogometaši zaigrali u čast poginulih petrinjskih nogometaša

“Moram reći da je velika čast biti trener Mladosti. Igrači s kojima ćemo razgovarati nakon jedne kratke analize, i pojedinačnog i kolektivnog učinka od prošle sezone, da vidimo tko je na jednoj kvalitetnoj razini, i ono što je najbitnije tko je dostupan na treninzima. Mi ne možemo u trećoj ligi raditi kompromise, mi ne možemo slušati različita opravdanja zašto netko nije došao. Igrače se ne može trenirati preko mobitela, niti preko papira! Želim da ovu svoju novu ulogu prvi puta u ovom klubu kojeg strahovito cijenim iskoristim na jedan vrlo kvalitetan način. Neću dozvoljavati ustupke, isto tako neću podizati ljestvicu visoko, ja nisam došao iz prvih liga ili profesionalnih klubova, ali nešto što se mora poštivati, sigurno se mora.”

Buinac je otkrio i planove za svoju novu momčad:

VEZANE VIJESTI
Petrinja ima nogometnog trećeligaša!

“Moj nekakav plan je da se počne 13. srpnja, moj plan je šest tjedana priprema. Pripreme klasično u tri faze. Do tada ćemo vidjeti što se može kroz pojačanja, ali doslovno da to nogometnom klubu Mladost budu pojačanja, da ih ostvarimo i da od prvog dana imamo barem, minimum 90 posto igrača na terenu. Bez fizičke podloge ne možete niti psihološki funkcionirati, niti možete karakterno odgovoriti, niti se sa ekipom, ni trenerom. Jednostavno se ne viđamo po tri-četiri dana, a to neće biti na razini koju ovaj klub treba.

Nogometni klub Mladost na teren u novoj, trećoj ligi, istrčat će prvi put krajem kolovoza.

Loading...

OSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here