Trojac krao aute, rastavljao ih i prodavao, policija pretragom pronašla i marihuanu

843

Uskok je, na temelju policijske kaznene prijave, pokrenuo istragu protiv trojice Zagrepčana koje terete da su se udružili i na krađama automobila ‘zaradili’ oko 335 tisuća kuna.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Zagreb proveli kriminalističko istraživanje nad trojicom muškarca starosti 47, 41 i 27 godina zbog sumnje u počinjenje četiri kaznena djela krađe u sastavu zločinačkog udruženja.

Tužiteljstvo sumnja da se trojac u razdoblju od studenoga 2018. do srpnja 2019. dogovorio da će prva dvojica osumnjičenih krasti automobile i skrivati ih u garaži trećeokrivljenika.

VEZANE VIJESTI
VELIKA GORICA Prijetnje i izazivanje požara zbog NEPOSTOJEĆEG duga od 50.000 eura

Dogovorili su se i da će ukradena vozila potom rastavljati i prodavati dijelove kako bi “ostvarili protupravnu imovinsku korist”, navodi USKOK.

“U navedenom periodu, u skladu s dogovorom su otuđili četiri vozila, od kojih je jedno pronađeno i vraćeno vlasniku. Na opisani način su si pribavili nepripadnu imovinsku korist u ukupnoj vrijednosti svih otuđenih vozila od oko 335.000 kuna”, izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Pretragom pronašli i marihuanu

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski su službenici obavili pretrage doma te osobnih automobila osumnjičenih muškaraca kojom su prilikom kod 41-godišnjaka pronašli 8,5 grama marihuane zbog čega će policijski službenici redovnim putem nadležnom prekršajnom sudu dostaviti i optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droge.

VEZANE VIJESTI
Ukrali umjetničku sliku, pojačalo i 17.500 eura

Foto: PU zagrebačka

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here