Tromjesečna beba umrla od neliječene upale pluća

604
Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Tromjesečna beba iz Bjelovarsko-bilogorske županije koja je utorak u teškom stanju prvo zaprimljena u bjelovarsku bolnicu pa hitno prebačena u KBC Zagreb, preminula je istog dana, piše Jutarnji list.

Kako neslužbeno doznaje MojPortal, obdukcija je pokazala da se ne radi o nasilnoj smrti, ali da je dijete imalo, najvjerojatnije neliječenu, upalu pluća te da je upravo to najizvjesniji uzrok smrti.

Nakon što su djelatnici Hitne pomoći u utorak pružili prvu pomoć tromjesečnoj bebi koja je bila u jako teškom stanju, beba je odvezena u bjelovarsku bolnicu gdje se procijenilo da treba odmah ići za Zagreb. Kada je stigla u KBC Zagreb, liječnici su dali sve od sebe da joj pomognu ali, nažalost, nisu uspjeli.

Policajci PU bjelovarsko-bilogorske napravili su očevid u obiteljskoj kući roditelja preminule tromjesečne bebe, a u slučaj se uključilo i Bjelovarsko županijsko državno odvjetništvo, koje je naložilo obdukciju.

Prema informacijama Jutarnjeg lista, otac preminulog djeteta ranije je prijavljivan za obiteljsko nasilje, a oba roditelja imala su izrečenu mjeru nadzora nad roditeljskom skrbi, što znači da je socijalna služba trebala redovito dolaziti u obitelj i nadgledati roditelje.

Unatoč tome, kako nam je potvrđeno, beba od izlaska iz rodilišta nije ni jednom bila kod pedijatra na cijepljenju ni na redovitim kontrolama niti je pedijatrica uopće znala da dijete boluje od upale pluća – bolesti koja je u dojenačkoj dobi osobito opasna.

Otac je dijete upisao kod pedijatrice, ali ga tri mjeseca nije doveo ni na jedan pregled, donosi Jutarnji list.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime