Turković ulovljen u krađi armature pa prije isključenja istupio iz HDZ-a

Osumnjičen je za pokušaj krađe armature s gradilišta Hrvatskih cesta

178
Foto: Facebook Nada Murganić

Dugogodišnji član karlovačkog ogranka HDZ-a Stjepan Turković, osumnjičenik za pokušaj krađe armature s gradilišta Hrvatskih cesta u Karlovcu, istupio je u četvrtak iz HDZ-a, nakon što je stranka pokrenula postupak “bezuvjetnog isključenja.”

Priopćili su to u četvrtak poslijepodne zajedničkim priopćenjem predsjednici županijske i gradske organizacje HDZ-a Nada Murganić i Damir Mandić.

Članica  Predsjedništva HDZ-a Nada Murganić, ujedno predsjednica ŽO HDZ-a, rekla je Hini da “osuđuju ponašanje svojeg bivšeg člana”,  štoviše rekla je da se “zgražaju”.

HDZ je pokrenuo postupak za isključivanje Turkovića iz stranke nakon što ga je Policijska uprava danas osumnjičila da je sa sinom u utorak “s gradilišta u Jelašima u Karlovcu pokušao otuđiti armaturne šipke”, no Turković je u međuvremenu sam istupio iz stranke.

“Turković je sam zatražio isključenje, jer je znao da će to stranka oštro osuditi i tako on nakon 30 godina više nije član stranke”, rekla je Murganić.

“Sve nam je ovo šok, jer to je zbilja bizarno, jadno da ne može biti jadnije i nemam što drugo reći”, zaključila je Murganić.

Turković je bivši obnašatelj direktorskih funkcija u komunalnim tvrtkama i raznih funkcija u tijelima stranke i karlovačkog Gradskog vijeća, ali, kako je naglašeno u HDZ-ovom priopćenju, on u ovome mandatu više i nije obnašatelj stranačkih dužnosti.

Turković jest savjetnik ravnatelja Županijske uprave za ceste.

Policija je danas prijepodne priopćila da će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu protiv osumnjičenika starih 64 i 31 godinu “zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe u pokušaju”.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime