U emisiji “Halo doktore” o prevenciji virusnih bolesti kod djece

339

Danas obilježavamo Svjetski dan zdravlja, a zdravlje je uvijek, barem bi trebalo biti, na prvom mjestu.

Gošća naše emisije bila je dr.Martina Rastovac, specijalizantica pedijatrije u OB Sisak s kojom smo razgovarali o prevenciji virusnih bolesti kao što su; bolesti dišnog sustava, crijevne viroze…ali i o Korona virusu.

Svi znamo kako je Korona virus trenutno tema broj jedan, kao virus od kojeg se moramo čuvati, ali što je s ostalim virusima, pogotovo kod djece. Također koliko je situacija na potresom pogođenim područjima sada otežana, kada su u pitanju zarazne bolesti, virusi. Postoji li opasnost infekcije Korona virusom i nekim drugim virusom istovremeno. O svemu ovome više nam je kazala dr. Rastovec, kao i kako pristupati djeci u ovo doba novog normalnog, jer današnje djetinjstvo uz sve ove mjere, nije ni malo lako, ponajviše na mjestima koja su pogođena potresom.

Također doktoricu smo pitali postoji li možda opasnost od svih ovih “sterilnih” uvjeta sada, za buduće dane, u vidu preosjetljivosti i slično. Svakako pogledajte našu emisiju koju vam ovdje donosimo i ostanite zdravi, ali i odgovorni.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime